„Klubrádió
Reggeli gyors

„Trump is indulhatna a főpolgármesteri választáson”

11/06/2019 15:10

| Szerző: Klubrádió

Budapest egy külön ország, más a filozófiai, szociológiai összetétele, mint az ország többi részéé. Itt van esélye az ellenzéknek a győzelemre, ha együtt marad a szavazótábor.

2019. május 22. Esti gyors / részlet, Magyar György (19.05.22.)
06:10
00:00

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd jelöltje, Kálmán Olga független jelölt a DK támogatásával, és Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum jelöltje is összegyűjtött kétezer aláírást, vagyis indulhat a főpolgármesteri előválasztás második fordulóján. Erről a Civil Választási Bizottság elnöke, Magyar György ügyvéd beszélt a Reggeli gyorsban. Hozzátette, hogy az aláírások ellenőrzése most zajlik, a közlés tehát nem tekinthető hivatalosnak.

Az előválasztás célja az, hogy kiválasztódjék az az egy jelölt, aki eséllyel szállhat ringbe Tarlós Istvánnal szemben. A szavazás június 20-án kezdődik és 26-áig tart. Sátrakat állítanak föl a város számos pontján, azokban lehet leadni a voksokat. Aki interneten szeretne szavazni, annak szüksége lesz egy előregisztrációra, amelyre 20-ig van lehetőség a https://elovalasztas2019.hu/ oldalon.

A kör még bővül, bejelentkezett Schmuck Andor és Bede Zsolt is, aki arról ismert, hogy előszeretettel zavar meg ellenzéki rendezvényeket. Magyar György szerint az uralkodó osztály félelmét jelzi, hogy provokátorok jelennek meg, persze a verseny szabad, akár Donald Trump is indulhatna a főpolgármesteri címért ellenzéki jelöltként. Ám még mindig jobb, ha ezek az emberek most tűnnek fel, s nem ősszel, a választás idején, amikor megoszthatnák az ellenzéki szavazókat.

Magyar György úgy véli, hogy Budapest egy külön ország, más a filozófiai, szociológiai összetétele, mint az ország többi részéé, itt az ellenzéknek van esélye a győzelemre.

A Mandátum című műsorunk egyik korábbi adásának vendége volt Magyar György, aki az előkészítő-bizottság szerepéről mesélt, mikor még csak két jelölt volt.

FELIRATKOZOM:

Az interjút a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg.

Reggeli gyors
2019.06.11. 06:00
Műsorvezető: Dési András