„Klubrádió
Reggeli gyors

A Momentum lebegteti indulását a főpolgármester-választáson

28/05/2019 11:56

| Szerző: Klubrádió

A Momentum még nem döntött arról, hogy indít-e jelöltet a főpolgármesteri előválasztáson – mondta Fekete-Győr András pártelnök, hozzátéve: szerinte jót tenne a verseny ennek a küzdelemnek.

2019. május 28. Reggeli gyors / részlet, Fekete-Győr András (19.05.28.)
08:18
00:00
Földindulásszerű változást hozott az európai parlamenti választás az ellenzéki térfélen – fogalmazott a Momentum elnöke. Minden pártnak fel kell mérnie, hány szavazót tudhat maga mögött, aztán megbeszélniük, hogyan tovább. Az a cél természetesen nem változott, hogy egy az egy ellen kell indulni a Fidesszel szemben – hangsúlyozta az ellenzéki politikus.

A budapesti kerületi jelöltek kiválasztása nem azon múlik, hogy melyik pártnak hány EP-képviselője lesz – közölte. Amikor áprilisban megállapodtak, hangsúlyozták, várják a többieket ebbe a megállapodásba. Így szerinte a vasárnap gyengén szereplő MSZP-nek vagy LMP-nek „nem feltétlenül” kell kevesebb lapot osztani, fontosabbak a jelölt kvalitásai, mint a párthovatartozása. Lehet olyan kerület, mint például Soroksár, ahol szükség lehet a Jobbik támogatására, jelöltjeire is – jegyezte meg.

Fekete-Győr András beszélt arról is: a főpolgármesteri tisztségért az ellenzéki előválasztás győztese mögé állnak be. Szerinte jót tenne a verseny, nem tartja kizártnak, hogy több résztvevő is lesz. Megemlítette Sermer Ádámot, a Magyar Liberális Párt jelöltjét is, aki azonban nem biztos, hogy beszáll az előválasztásba. Kérdése válaszolva azt mondta: arról nem született döntés, hogy indul-e momentumos aspiráns, ha igen, akkor időben szólnak majd.

(címlapi kép: Facebook)

A beszélgetést a cikk elején, a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg!

Reggeli gyors
2019. május 28., kedd 7.50
Műsorvezető: Dési János