„Klubrádió
Európa választ!

MSZP: kudarc, de nem mond le az elnökség

26/05/2019 23:31

| Szerző: Klubrádió

Kudarcként értékelte Tóth Bertalan, az MSZP elnöke az európai parlamenti választási eredményt, de vasárnap esti sajtótájékoztatóján azt is elmondta: legalább az önkormányzati választásig marad az elnökség.

2019. május 26. Európa választ! / részlet, MSZP, 19.05.26.
01:45
00:00
Kollégánk az MSZP eredményváróján volt, ahol Tóth Bertalan közölte: folytatni szeretnék a megkezdett együttműködést az ellenzéki pártokkal, szavai szerint együtt küzdenek egy fordulatért. "Nincs harag", gratulálnak azoknak, akik az ellenzékben jó eredményt értek el – tette hozzá.

A pártelnök beszélt arról is: az MSZP választmánya jövő szombaton dönt arról, hogy melyik szocialista politikus mehet ki az EP-be, ki kapja azt az egy mandátumot, amelyet szereztek, és jelezte: ő biztosan nem akar Brüsszelben képviselő lenni. (Az MSZP listájának első helyein Tóth Bertalan mögött Ujhelyi István, Szanyi Tibor és a párbeszédes Jávor Benedek szerepelt.)

Elmondta azt is: a kudarc okait választókerületekre lebontva elemzik majd. (Az MSZP-Párbeszéd a szavazatok 6,68 százalékát szerezte meg, csaknem 228 ezer szavazóval.)

Európa választ!
2019. május 26., 23.20
Műsorvezető: Bálint Judit és Rózsa Péter