„Klubrádió
Európa választ!

LMP: Felültünk a bohócautóra és nyomtuk a csengőt

26/05/2019 21:19

| Szerző: Klubrádió

Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője azzal indokolta pártja várható gyenge szereplését az EP-választásokon, hogy a tavalyi országgyűlési választás után számos botrány, nagy káosz volt a párton belül az etikai bizottsági eljárásokkal, kizárásokkal, és ezt a szavazók nem felejtették el.

2019. május 26. Európa választ / részlet, Kanász-Nagy Máté (LMP) (19.05.26.)
03:19
00:00

FRISSÍTÉS: lemondott az LMP elnöksége, miután szinte biztosan nem jutnak be az Európai Parlamentbe.

Jelenleg ugyan nincs végeredmény, de a várakozások szerint a Lehet Más a Politika (LMP) nem küldhet képviselőt az Európai Parlamentbe, 5 százalék alatt marad.

Kanász-Nagy Mátét, a zöld párt szóvivőjét kérdeztük, aki úgy fogalmazott: a várható gyenge eredményért a vezetőségnek felelősséget kell vállalnia. Közölte: „a tavalyi parlamenti választás után felültünk a bohócautóra és hónapokig nyomtuk rajta a csengőt”. Ezzel azokra a pártbeli botrányokra utalt, amelyek miatt mások mellett távozott Szél Bernadett és Hadházy Ákos, az LMP két volt társelnöke is.

A szóvivő azt mondta: bár szerinte a szűkös eszközök mellett jó kampányt folytattak a klímaváltozás témáját a középpontba emelve elmúlt két hónapban, de a választók nem felejtették el, hogy mit csináltak az előző tízben, ezért megbüntették őket. Ez igazságos eredmény, ezt el kell viselni - közölte.

Arra a kérdésre, hogy megszűnik-e az LMP, Kanász-Nagy Máté úgy válaszolt: tavaly megkapták a bizalmat a választóktól, három évig még biztosan parlamenti párt lesznek, a zöld irányt nem vetik el, más területen kell levonni a konzekvenciákat.

(Címlapi kép: flickr.com)

A beszélgetést a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Európa választ!
2019. május 26., 19.45
Műsorvezető: Bálint Judit és Rózsa Péter