„Klubrádió
Megbeszéljük...

Ungár: Karácsony ígérget és lebecsüli a választókat

9/05/2019 20:01

| Szerző: Klubrádió

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja szerint Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje populista ígéreteket tesz, azoknak pedig, akiket Puzsér Róbert szórólapon támadott, bírniuk kell a kritikát.

2019. május 09. Megbeszéljük / részlet, interjú Ungár Péterrel (19. 05. 09.)
15:46
00:00
Karácsony Gergely lebecsüli a választókat, ha azt mondja, hogy Budapest köztársaság és budapesti alkotmány kell, hiszen ha főpolgármester lenne, sem tudna államformát vagy alkotmányt változtatni – mondta Ungár Péter a Megbeszéljükben. A parlamenti képviselő szerint az, hogy Budapest nyugatosabb, szabadabb, tehát jobb, mint más városok, „megbélyegző beszédmód”, és ettől nem tud megerősödni a fővároson kívül az ellenzék. 

Ungár Péter kitért rá, hogy Karácsony arról ír, csökkenteni kellene a tömegközlekedés árát. Abban igaza van a Párbeszéd politikusának - folytatta -, hogy Nyugat-Európában a havi bérnek kisebb részét költik erre, de a BKK annyira rosszul finanszírozott, hogy ha valaki bérletárat csökkent, az olyan lyukat vág a költségvetésébe, amit nem tudnak befoltozni. Jelenleg ez felelőtlen, populista ígéret az LMP-s képviselő szerint, viszont ha arról lenne szó, hogy 4-5 éven belül milyen forrásokkal lehet kompenzálni az árcsökkentést, abban ő is partner lesz.

Arra hogy Puzsér Róbert, az LMP és a Jobbik által támogatott főpolgármester-jelölt szórólapon támadta az ellenzéki polgármester-jelöltek egy részét, Ungár Péter úgy reagált: az érintettek közhatalmi funkcióra jelentkeznek, ebben a körben a kritika belefér, őt is kritizálják. „Akinek nem tetszik a kritika, az ne akarjon közhatalmi pozíciót betölteni” - tette hozzá.

Úgy fogalmazott: egyesek emberek megnevezése „nem volt a közéletet előrevivő stílussal megfogalmazva”, de azt ki akarják fejezni, hogy valakivel problémájuk van. Példaként Horváth Csabát említette, akit az MSZP Zuglóban indítana, de nincs XIV. kerületi kötődése, és ha már a fideszes jelöltekkel szemben felhozták érvként, ha nem élnek abban a kerületben, ahol pártjuk indítja őket, ezt itt is meg kell tenni szerinte.

Arra a felvetésre, hogy miért olyan stílusban szidalmazza Puzsér a jelölteket, amilyenben, Ungár Péter úgy válaszolt: megkéri Bolgár György műsorvezetőt, hogy „a stilisztikai érzékenységét” terjessze ki a Demokratikus Koalíció képviselőire is.

A beszélgetést a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg!

Megbeszéljük
2019. május 9., 16.15
Műsorvezető: Bolgár György