„Klubrádió
A lényeg

A DK Kálmán Olgát indítja főpolgármester-jelöltként

6/06/2019 13:04

| Szerző: Klubrádió

Kálmán Olga lesz a Demokratikus Koalíció (DK) főpolgármester-jelöltje - ezt jelentette be az újságíró, televíziós műsorvezető és Dobrev Klára, a párt EP-képviselője csütörtökön, sajtótájékoztatón.

2019. június 06. A lényeg / részlet, Dobrev Klára (19.06.06.)
00:35
00:00
Dobrev Klára elmondta: Kálmán Olga indul az előválasztás újabb fordulóján, a pártokkal pedig írásos megállapodást kötöttek arról, hogy a második forduló nyertese mögé sorakozik fel majd a teljes ellenzék. Úgy fogalmazott: Kálmán Olga bebizonyította, hogy megalkuvás nélkül és kőkeményen küzd Orbán Viktor rendszerével és az őt mindenben kiszolgáló Tarlós Istvánnal szemben.

2019. június 06. A lényeg / részlet, Kálmán Olga (19.06.06.)
00:47
00:00
Kálmán Olga szerint az európai parlamenti választás megmutatta, hogy a választók új arcokat szeretnének látni a politikai életben. Jelezte, Dobrev Klárának nagy szerepe van abban, hogy vállalta az indulást, és egyetértenek abban is, hogy minél több nő vállaljon közéleti szerepet. Mint mondta, minden budapesti jelöltje szeretne lenni. "Szemtől szemben tárgyalna Orbán Viktorral és nem csak bólogatna" - tette hozzá.

A budapesti ellenzéki előválasztáson eredetileg Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd) és Puzsér Róbert (Sétáló Budapest, LMP, Jobbik) indult volna, de utóbbi közölte, kiszáll a versenyből. A Momentum ugyancsak a számára sikeres EP-választás után jelentette be, hogy saját jelöltet indít, Kerpel-Fronius Gábort, és támogatja a második forduló győztesét. Az origo értesülései szerint önállóan indul, nem vesz részt az előválasztáson Sermer Ádám, a Liberálisok jelöltje.

(címlapi kép: Facebook)

A lényeg
2019. június 6., csütörtök, 12.00