„Klubrádió
Reggeli gyors

Kerpel-Fronius: a verseny jó

4/06/2019 12:24

| Szerző: Klubrádió

A Momentum nem akarja megosztani az ellenzéket, a főpolgármester-jelölti előválasztás menetrendjét betartják.

2019. június 04. Reggeli gyors -részlet 19.06.04.
10:12
00:00

Főpolgármester-jelöltekből eddig sem volt hiány, most az európai parlamenti választás sikerén felbuzdulva a Momentum is megnevezte saját jelöltjét. Kerpel-Fronius Gábor rendszerszervező ezt azzal magyarázza, hogy pártjának megnőtt a felelőssége, ezért kapcsolódnak be az előválasztási folyamatba. A céljuk nekik is az, hogy ősszel egyetlen jelölt álljon szemben Tarlós Istvánnal.

Kerpel-Fronius arról beszélt a Reggeli gyorsban, hogy a Momentum teljesítményelvű párt, pontos víziójuk van arról, hogy 2030-ra hogyan kellene kinéznie Budapestnek. Meg szeretnék akadályozni, hogy a főváros a NER-lovagok játékszerévé váljék, visszaszorítanák a korrupciót, megszüntetnék a korrupciót, fejlesztenék a tömegközlekedést, hogy egyszerűbb legyen eljutni a város bármely pontjára és tisztább legyen a levegő.

A kormány és a főváros viszonyáról azt mondta, hogy Budapestnek élni kell a jogaival, ha ellenzéki vezetése lesz, akkor sem lehet sokáig büntetni, mert az rossz fényt vet a kormányzatra is. Tarlós Istvánról megjegyezte, hogy bár közel áll a kormányhoz mégsem túl nagy az érdekérvényesítő képessége.

A Momentum jelöltje hangsúlyozta, hogy nem akarják megosztani az ellenzéket. Betartják azt az előválasztási menetrendet, amelyben Puzsér és Karácsony már korábban megegyezett. Puzsér Róbert programjában vannak olyan elemek, amelyeket ő is el tud fogadni, akit egyébként túlságosan megosztó személyiségnek tart. Karácsony Gergelyt pedig le fogja győzni az előválasztáson, hiába ismertebb politikus, mint ő.

Az interjút a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Facebook.

Reggeli gyors
2019.06.04. 06.00
Műsorvezető Dési János