„Klubrádió
Reggeli gyors

Momentum: Így még jobb, hogy Kálmán Olga is beszállt

7/06/2019 10:08

| Szerző: Klubrádió

Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum főpolgármester-jelölte nagyon örül, hogy a DK is indít jelöltet az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztáson. Tudja, hogy néhány tekintetben hátrányban van Karácsony Gergellyel és Kálmán Olgával szemben is, de ezt akkor is tudta, amikor vállalta a jelöltséget. Azt, hogy az önkormányzati választás után ott lesz-e a főváros vezetésében, nem tudja, de hogy nem fog eltűnni a politikából, az biztos.

2019. június 07. Reggeli gyors-részlet/Interjú Kerpel-Fronius Gáborral (2019.06.07.)
08:38
00:00
Most nincs ideje, hogy véleménye legyen arról, mennyire módosítja az esélyeket Kálmán Olga DK-s jelölt indulása az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztáson, mert iszonyatosan dolgozik, és készül a voksolásra – mondta a Klubrádióban Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum jelöltje.

A fővárosi önkormányzat vezető posztjára pályázó ellenzéki politikus azonban, mint mondta, nagyon örül annak, hogy Kálmán Olga is beszállt a versenybe. Minél több ember, minél jobb programokkal vesz részt ugyanis az előválasztásokon, annál biztosabb, hogy megtalálják Tarlós István megfelelő kihívóját.

A momentumos induló megjegyezte, Karácson Gergely, az MSZP-Párbeszéd jelöltje és Kálmán Olga is nagyobb médiarutinnal és ismertséggel bír, mint ő, de ez számára nem új helyzet, úgy szállt be a versenybe, hogy ezzel a hátrányával együtt kell kezdenie valamit.

Azt azonban fontosnak tartja, tette hozzá, hogy az előválasztásnak nem szabad baloldali szimpátiaversennyé válnia. Tarlós István csak úgy győzhető le, ha a tradicionális baloldali szavazók, a liberális szavazók és a '98-as alapokon álló „Fidesz-árvák” szövetséget kötnek egymással. Ezért azt az embert kell megtalálni a kormányoldali főpolgármester kihívójaként, aki ezt a szövetséget képes lesz létrehozni.

Kerpel-Fronius Gábor azt még nem tudja, hogy az önkormányzati választás után lesz-e szerepe a főváros vezetésében, de az a szándéka, hogy továbbra is a politika frontvonalában maradjon, tehát eltűnni nem fog a voksolás után.

A politikus a Klubrádióban arról is ebszélt, arra készülnek, hogy nagyon lejtős pályán fognak játszani az önkormányzati választáson, mert a rezsim a kormányzati és önkormányzati eszközöket is pártérdekek alá rendeli, és ezt próbálják megtenni az igazságszolgáltatással is.

Reggeli gyors/Interjú Kerpel-Fronius Gáborral
2019. június 07., péntek 07.35
riporter: Panxnotded Miklós, Pikó András