„Klubrádió
Megbeszéljük...

Cseh Katalin nem ijedt meg a karaktergyilkosságtól

30/05/2019 18:56

| Szerző: Bolgár György

A Momentum sikerét a sok munkának tulajdonítja az EP-listavezető. A boldogulás körülményeit szeretnék megteremteni a magyaroknak.

2019. május 30. Megbeszéljük -részlet 19.05.30. Cseh Katalin
11:14
00:00

A választás után azonnal nekiesett a kormányközeli média Cseh Katalinnak, a Momentum európai parlamenti listavezetőjének azzal, hogy néhány évvel ezelőtt az abortuszon nevetgélt egy klubrádiós műsorban. Bolgár György arról faggatta, hogyan viseli a karaktergyilkosságot.

A képviselő elmondta, hogy nem lepődött meg különösebben, tudta, hogy a Fidesz nem riad vissza a személyes támadásoktól. Emlékeztetett Orbán Viktor kijelentésére, miszerint nők nem valók a politikába, mert nem bírják a támadásokat. Cseh Katalin úgy döntött, megmutatja, hogy a nők nem gyengék.

Az abortuszról szólva kiemelte, hogy a Fidesz nem tartja be saját törvényeit, mert nem biztosítja a fogamzásgátlás elérhetőségét. Az emberek egy része egyszerűen nem tudja megfizetni a korszerű védekezés költségét. Pártja azt szeretné elérni, hogy az iskolákban nagyobb hangsúlyt fektessenek az egészségnevelésre. Ez már csak azért is fontos lenne, mert Magyarországon az emberek átlagosan öt évvel rövidebb ideig élnek, mint Nyugaton.

A Momentum sikerét annak tulajdonítja, hogy rengeteget dolgozta, igyekeztek eljutni a legkisebb településekre is. Ahogy fogalmazott nem merültek el abban a mocsokban, amellyel a Fidesz elárasztotta az országot. Meglátták, hogy az emberek változásra vágynak, új arcokra kíváncsiak, és becsülik azt a lendületet, amellyel a párt nekiállt a kampánynak.

Cseh Katalin szerint a tét az volt, hogy az Európát támogatók győznek, vagy azok, akik épp szétverni akarják azt. Úgy vélte, nem lesz rossz Magyarországnak, ha a Fidesz kiszorul az Európai Néppártból, azt is lehetségesnek tartotta, hogy az unió közvetlenül ossza el a támogatásokat és ne a kormányon keresztül. Szerinte Orbán Viktor hiába törleszkedik, hiába alázkodik meg, az EPP-nek nem érdeke, hogy visszafogadja a Fideszt.

Bolgár György interjúját a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/ Illyés Tibor.