„Köszönjük,
Publicisztika

Jön a választás, nekem pedig fogalmam sincs - Selmeci János jegyzete

24/05/2024 18:03

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Kollégánk, Selmeci János sem tudja, mi a közelgő választásokon a helyes döntés, csepeli lakosként osztja meg saját dilemmáit a közönséggel.

2024. május 24. Esti gyors-részlet (2024.05.24. Selmeci János jegyzete)
02:38
00:00

Van egy választási plakát közvetlenül a házunk előtt; a polgármester és választókörzet önkormányzati képviselője mosolyog rám minden reggel munkába menet. Előbbi legutóbb még Fidesz-színekben győzött, utóbbi pedig az ellenzéki összefogás jelöltje volt, most a polgármester "civil" szervezetének tagjaként indulnak mindketten, persze fideszes és összefogós jelöltek ellen is, ilyen meglepő dolgokra képes az önkormányzati politika Csepelen.

És persze nem csak Csepelen, nálunk mondjuk a fideszes jelölt plakátjait verték le egy időben, egy Csepeli hév nevű facebook felhasználó pedig fizetett hirdetésben szidja nekem hónapok óta Németh Szilárdot meg az ellenzéket is, de egy ideje már versenyeznie kell a polgármestert lejárató oldallal, ami még egy Anonymus-maszkos illetőt is bevetett a kampányban; ilyen undorító dolgokra képes a politika Csepelen.

És persze nem csak Csepelen, de itt nagyon érdekel, hogy a polgármester korábbi támogatói vajon szétszavaznak-e majd a régi meg az új fideszes között, hogy a Momentum (a Csepelen gyanúsan korruptnak tűnő szocik által is támogatott) polgármesterjelöltje nevető harmadikként beülhessen a fene tudja, milyen összetételű közgyűlés élére, vagy esetleg a Fidesz-logó híján még az ellenzéki érzelmű választók is szavazhatónak érzik majd a Németh Szilárd Csepelt felzabáló kísérleteivel szembeszálló polgármestert.

Én biztos nem merném megmondani senkinek, hogy mi itt a helyes döntés, ezt a csepelieknek kell eldönteniük, de hogy ők honnan tudják majd, hogy mi a legjobb nekik, fogalmam sincs. Ahogy közelednek a június kilencedikei választások, úgy vagyok egyre bizonytalanabb a helyes döntéseket, meg a végeredményt illetően is. 

Lehet a Fidesz 48 meg 38 százalékon is, lehet, hogy az óellenzéknek tényleg búcsút intenek a választók június kilencedikén, lehet, hogy mégsem kell összefogni, mert a jó jelöltek 2-3 kihívóval szemben is győznek majd a helyhatósági választáson, lehet, hogy a Kutyapártnak megint nem sikerül, lehet, hogy a Momentum sem jut be sehová, de ennek akár az ellenkezője is. Még abban sem vagyok biztos, hogy tizedikétől bármi más lesz, mint korábban volt, csak azt tudom, hogy jó lenne, ha valami más lenne. De mi is?

Önök egyébként mit gondolnak, egy ferencvárosi Karácsony Gergely-szavazó vajon miután beikszelte Baranyi Krisztinát is, a következő papíron a Karácsony, vagy a Baranyi vezette fővárosi listára szavaz majd?

Ne izguljanak, én sem tudom. De végre kíváncsi vagyok.

Selmeci János jegyzete az Esti gyors 2024. május 24-ei adásában haqngzott el.