„Köszönjük,
A lényeg

Egymásnak esett Magyar Péter és a Momentum

22/05/2024 19:24

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

A Tisza Párt vezetője szerint, a Momentum egy bűnben fogant párt. Donáth Anna visszaüzent Magyarnak, hogy a rogáni propaganda szavaival támadja őket.

A Momentum egy bűnben fogant párt, mert Magyar Péter szerint egy nemzeti ügy, az olimpia megszervezése ellenében kampányolt – nyilatkozta a Tisza párt alelnöke, a HVG 360-nak.

Arra a felvetésre, hogy a Momentum csak a népszavazás lehetőségéért kampányolt, azért, hogy az emberek dönthessenek az olimpiáról, Magyar úgy válaszolt, hogy a közös cél elleni fellépés akkor is visszás. Hozzátette, hogy gyengének tartja a kormányt, hogy beleállt a szakmai vitába.

Magyar Péter arról is beszélt, hogy 2026-ban meg fogja nyerni az országgyűlési választást, és nem kell senkivel sem koalíciót kötnie, sőt meggondolta magát, és most azt állítja, hogy még egy Orbán nélküli Fidesszel sem kell összeállnia.

A Momentum elnöke szerint, Magyar Péter a rogáni propaganda szavaival támadja a Momentumot. Donáth Anna hangsúlyozta, hogy a Momentum nem bűnben fogant, hanem a rendszer és az oligarchák ellen hozták létre, hazaszerető, liberális fiatalok.  Szerinte, még ha nemzeti ügy is lett volna az olimpia, és nem Orbán Viktor megalomán nagyzolása, akkor sem lenne igaz a Tisza Párt vezetőjének az állítása.

A Momentum korábbi elnöke, Fekete Győr András büszke arra, hogy megmentették egy államcsődtől Magyarországot, amit egy idei olimpia okozott volna. A Momentum országgyűlési képviselője a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában elmondta, hogy nyílt levélben kérte Magyar Pétert, hogy ne vonja kétségbe az olimpiát támogatók hazaszeretetét.

2024. május 22. A lényeg (2024.05.22.) Fekete-Győr András
00:56
00:00