„Köszönjük,
A lényeg

Karácsony: Ha Rogán nem gyáva, az én irodámat túrassa fel, ne a kollégáimat vegzálják!

23/05/2024 16:29

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

"Ha engem akarnak levadászni, akkor jöjjenek ide. Ne a kollégáimat vegzálják, legyen bátorsága Rogánnak ideküldeni az embereit. Ide hozzám, az én irodámba. Túrják fel azt, kutassanak itt, ne legyenek gyávák" – írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon.

Karácsony Gergely főpolgármester azt írta a Facebookon, hogy szerdán jogi főtanácsadóját és ügyvédjét ellenőrizte a Rogán Antal irányította Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, csütörtökön pedig többek magánlakását kereste fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A szakszolgálat adatokat és naplófájlokat akart megvizsgálni, de Karácsony azt feltételezi, hogy a lemásolt dokumentumokat majd átadják a propagandamédiának, „hogy hazug és manipulatív lejárató kampányokat indíthassanak.”

A főpolgármester szerint kollégájának a teljes Orbán-rezsim időszakában végzett ügyvédi tevékenységének iratait, köztük magánokiratokat, magánjogi ügyletek dokumentumait, ellenzéki pártoknak végzett szakértői- és jogi tevékenység dokumentumait és számtalan információszabadsági per, vagy éppen strasbourgi eljárás anyagait másolták le, amivel semmibe vették a jogállam egyik fontos garanciáját, az ügyvédi titkot.

Karácsony úgy véli, hogy őt akarják majd a felhasznált dokumentumokkal levadászni, és felsorolta, hogy milyen eszközöket használtak már eddig ellene, megemlítette például az úgynevezett Városháza-ügyet, amely szerinte fideszes megrendelésre készült műbalhé volt.

„A lejáratás eredménytelen, a kamuügyekkel lebuktak, most ezért szintet lépnek. Lemásolt dokumentumokkal és magánlakásokban tartott házkutatásokkal akarnak megfélemlíteni. Budapestről mondanivalójuk nincs, ezért egyértelműen elküldték a hadüzenetet” – írta a főpolgármester, aki szerint őt sem megfélemlíteni, sem megtörni, sem levadászni nem tudják. Karácsony Rogán Antalnak is üzent, hogy ha nem gyáva, akkor az ő irodáját túrassa fel, ne a kollégáit vegzálják.

(via Telex, kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor)