„Klubrádió
Hetes Stúdió

Gyógyszerhiány és veszélyes netes kihívások a Hetesben

5/08/2023 12:20

| Szerző: Csernyánszky Judit/Klubrádió

Folytatva a múlt héten elkezdett sort, Kunhalmi Ágnes érkezett a Hetesbe, akit a következő hónapok választási stratégiájáról kérdeztünk, Sz. Bíró Zoltánnal pedig azt tárgyaltuk ki, mit várhatunk Zelenszkij békejavaslatától. Szó volt az egyre feszítőbb gyógyszerhiányról és az elsősorban a tinikre veszélyes online kihívásokról. Végül szokás szerint megbeszéltük a hetet!

2023. augusztus 05. Hetes Stúdió (2023. augusztus 05., szombat 15:00)
53:10
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter
A múlt héten Dobrev Klárát kérdeztük a jövő tavasszal esedékes önkormányzati és európai parlamenti választásokról. Folytatva a sort, ezen a héten Kunhalmi Ágnest, az MSZP társelnökét faggattuk a következő időszak választási stratégiájáról.

 
Kunhalmi Ágnes 
 
Forrás: Facebook
 

 A digitális tér végtelen szabadságot ad, de veszélyes is lehet, akár az életünkre is.

Hetven százalék feletti azoknak a tizenéveseknek az aránya, akik valamelyik óriásplatformot, mint a Facebook, a Youtube vagy a TikTok napi rendszerességgel látogatják - ez derült ki a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) nemrég közzétett felméréséből. Nem árt azonban a tapasztalatlan fiatalok nyomát követni, ha meg akarjuk óvni őket az esztelen kihívásoktól. Miközben a "challenge-ek" elsőre ártatlannak tűnhetnek, vakmerő cselekvésre hívhatják a fiatalokat. Forgács Mariann közösségi média-szakértő szerint drága árat fizetnek néhányan 15 perc hírnévért – Pecz István járt utána a riasztó jelenségnek.

 
 Flickr
 

A hétvégén békejavaslatot tesz az asztalra Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, Szaúd-Arábiában vitatják meg. Tartós a béke? Sz. Bíró Zoltán történészt kérdeztük.

Ukrajnai háború
 
Zelenszkij  videókapcsolaton keresztül szólal fel a luxemburgi parlament ülésén 2022. június 2-án.
 
Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat
 

Nemrég új – persze nemzeti – népegészségügyi szervezet alakult, de tudja-e orvosolni a gyógyszerhiányt, ami egyre több betegnek és családjának jelent problémát, miután a gyártókra 40 százalékos különadót vetettek ki. Egy panasz alapján jártunk utána, mi zajlik például akkor, amikor egy cukorbeteg gyerek inzulinja egyik napról a másikra eltűnik a patikából – Csenyánszky Judit riportját hallhatták.

 
Gyógyszertár Budapesten, a József körút - Rákóczi út sarkán, 1951-ben.
 
Forrás: Fortepan/Magyar rendőr
 
 

Megbeszéltük a hetet!

2023. augusztus 05. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2023. augusztus 05., szombat 16:05)
52:37
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

A műsor második felében megbeszéltük a hét legfontosabb eseményeit László Márta televíziós újságíróval, Lévai Júliával, az Élet és Irodalom publicistájával, Bolgár Györggyel és a műsorvezetővel, Dési Jánossal!

Az adás első óráját a cikk elején elhelyezett lejátszóra kattintva hallgathatják meg, a másodikat pedig itt feljebb. Ha inkább videón néznék a beszélgetést, akkor látogassanak el YouTube-csatornánkra, ahova szombat este kerül fel a beszélgetés.

Hetes Stúdió
2023. augusztus 5. szombat, 15:00
Műsorvezető: Dési János
Szerkesztő: Csernyánszky Judit