„Támogassa
Hetes Stúdió

"Ukrajnában mintha nyáron lenne karácsony"

24/06/2023 16:50

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Bár nem tartja valószínűnek, hogy a Wagner-lázadás sikerrel járhat, Németh András, a HVG tudósítója szerint Oroszország helyzete alapjaiban változik meg. Az események ukrán megítéléséről azt mondta: "Ukrajnában mintha nyáron lenne karácsony".

2023. június 24. Hetes Stúdió - részlet, 23.06.24. Németh András
10:24
00:00

A Hetes Stúdió Megbeszéljük a hetet című műsorában bejelentkezett Németh András, a HVG tudósítója, akit azzal kapcsolatban kerestünk meg, hogy milyen hangulatban követik az orosz eseményeket Ukrajnában.

Ezt annyiban foglalta össze: "Ukrajnában mintha nyáron lenne karácsony". Hozzátette, Oroszországban most látható igazán a megosztottság. Erre utal Németh szerint az is, hogy a Wagner-csoportot Rosztov-na-Donuban üdvözölték a lakosok, valamint olyan nem megerősített hírek is érkeztek, amelyek szerint katonai egységek álltak át a Wagner mellé.

Németh kizártnak tartja azt, hogy a Wagner-csapatok akciója rá tudná szorítani Putyint, hogy feladja az Ukrajna elleni háborút. "Vagy álomvilágban él, vagy a világot akarja meggyőzni igazáról" – mondta az orosz elnöktől.

Nem tartja valószínűnek, hogy a Prigozsinhoz hű erők lázadása eredményre vezetne, de az valós kockázat, hogy Oroszországban polgárháborús helyzet alakulhat ki.

Ha nem győzi le gyorsan Putyin Prigozsint, azzal a magyar külpolitika is komoly veszteségeket szenved – fűzte hozzá.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi fotó: Meduza

Hetes Stúdió
2023.06.24., szombat 16:43
Riporter: Hardy Mihály, Bolgár György és Dési János