„Klubrádió
Esti gyors

Dugó, anyázás, aztán katonák – Kárpáti Iván jegyzete

17/11/2020 17:38

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

A mindenki számára ingyenes parkolás bevezetése óta nem ritkán már két sorban, egymáson állnak a kocsik, éjjel-nappal, sűrű anyázások zaja keveredik a város alapmorajlásához. Az intézkedés célja elvileg az lenne, hogy inkább a dugóban álljon a nép, szépen, izoláltan. Nyilván nem az önkormányzati rendszer szívatása…

2020. november 17. Esti gyors-részlet/ Kárpáti Iván jegyzete 2020.11.17.
01:36
00:00

Orbán Viktor nem semmi. Ami eddig senkinek sem sikerült, az neki igen. Egyelőre nem kényszerítette térdre az EU-t, de engem rászoktatott a tömegközlekedésre.

Töredelmesen bevallom, egy ódivatú, vállalhatatlan, megrögzött autós vagyok, ráadásul belvárosi lakóhellyel. Van hozzá egy kellően kopott autóm, ami már nem bánja, hogy valaki éppen meghúzza, megnyomja, ahogy az már zsúfolt utcákban lenni szokott.

Tehát éltem a boldog, városi autótulajdonosok luxuséletét, szinte ingyenes, önkormányzat által a helyieknek biztosított parkolással a lakásom környékén. Tegyük hozzá, már annak a rendszernek is feszegetve voltak a határai. Hát már ennek is vége.

A mindenki számára ingyenes parkolás bevezetése óta nem ritkán már két sorban, egymáson állnak a kocsik, éjjel-nappal, sűrű anyázások zaja keveredik a város alapmorajlásához. Ha valaki talál egy helyet, azt annyira megbecsüli, hogy el sem hagyja. Így persze még inkább lehetetlen a mozgás, a spirál megállíthatatlan.

Az intézkedés célja elvileg az lenne, hogy inkább a dugóban álljon a nép, szépen, izoláltan. Nyilván nem az önkormányzati rendszer szívatása…

Szóval pártunk és kormányunk az ő nagy bölcsességében, engem is rászoktatott arra, hogy fogjam a sapkám, sálam, maszkom és szépen felszálljak a villamosra, növelve a zsúfoltságot, fokozva a fertőzésveszélyt. De legalább csak este 8-ig, utána fegyveres katonák őrzik a magukra hagyott vírusokat.

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2020. november 17-i, keddi adásában hangzott el a szerző felolvasásában.

 
 Forrás: junk-culture.com
 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.

Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.

Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás