„Klubrádió
Esti gyors

Meddig mehet ez még így? – Kárpáti Iván jegyzete

1/09/2020 18:01

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

Az elmúlt napokban az új migráns a Horvátországban nyaraló lett. Hogy nem cáfolt értesülések szerint Orbán is ott pihent, nem pedig csak veje balatoni birtokán? Ilyen részletekkel nem foglalkoznak. Szijjártó Péter látványosra sikeredett túrájáról nem is beszélve. A lényeg, hogy külföld, idegen, behurcolás. Ha ez nem volna, akkor mi biztonságban volnánk, hála neki. A számok ezt nem támasztják alá. Neki így is jó lesz, lehet pár nap múlva közli: vissza az egész, a brüsszeliták nem hagyják megvédeni az országot, ahogy akadályozták a migránsok elleni harcában is.

2020. szeptember 01. Esti gyors - részlet 20.09.01. Jegyzet/Kárpáti Iván
02:16
00:00

Semmi meglepő nincs abban, hogy Orbán Viktor életünk minden területének mikromenedzselése közben, rögtönöz, aztán káoszt okoz. Országunknak nem kormányzata van, hanem egy vezetője. Az a tapasztalata, hogy a gyűlölet, különböző társadalmi csoportok egymás ellen fordítása eddig bejött.

Ezt a stratégiát bárhol hajlandó használni, a koronavírus problémája sem kivétel. Már rögtön az elején, az első eseteknél, az iráni diákoknál kezdték felvezetni, hogy ilyen nyavalyát ide csak külföldiek hozhatnak. Aztán persze ez hamar tarthatatlanná vált, ahogy tízezrével kényszerültek haza a magyarok a lezárások miatt. Az elmúlt napokban az új migráns a Horvátországban nyaraló lett. Hogy nem cáfolt értesülések szerint Orbán is ott pihent, nem pedig csak veje balatoni birtokán? Ilyen részletekkel nem foglalkoznak. Szijjártó Péter látványosra sikeredett túrájáról nem is beszélve.

Ez különben is csak egy absztrakt vád, amit formába kellett önteni, a lényeg, hogy külföld, idegen, behurcolás. Ha ez nem volna, akkor mi biztonságban volnánk, hála neki. A számok ezt nem támasztják alá saját stábjának matematikusa szerint, legfeljebb július elején lehetett igaz. Mindegy, ő lezárta a határt, de a maga unortodox stílusában.

Tehát százféle kivétel, aztán ahány külföldi kollégával találkozik, annyi engedmény. Az eredmény pedig az, hogy százezrével kínlódnak a határokon munkába, iskolába ingázók, és a távolabb dolgozó magyarok. Drasztikusan csökkentették a használható határátlépők számát, így sokaknak több száz kilométert kell kerülniük. Mindezt miért? Semmiért, legfeljebb egy pár napig érvényes kommunikációs offenzíva megtámogatásáért. Kerül, amibe kerül.

Brüsszelből közben megérkezett a levél, hogy ez így nem járható, nem hatékony, viszont roppant káros. Neki így is jó lesz, lehet pár nap múlva közli: vissza az egész, a brüsszeliták nem hagyják megvédeni az országot, ahogy akadályozták a migránsok elleni harcában is.

Meddig mehet ez még így?

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2020. szeptember 01-i, keddi adásában hangzott el a szerző felolvasásában.

 
A Jutarnji list horvát lap szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök 2020 nyarán Horvátországban is nyaralt, állítását az újság a fenti képpel illusztrálta
 
Forrás: Jutarnji list