„Klubrádió
Esti gyors

Kevesebb Balaton, több Adria - hajó, ha nem jó – Kárpáti Iván jegyzete

18/08/2020 18:02

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

Feltételezem, hogy egy 7 milliárdot érő jachton van olyan kommunikációs lehetőség, ami Miniszter Úr számára lehetővé tette, hogy még megérdemelt pihenése idején is megfelelő intenzitással kövesse a fehéroroszországi eseményeket.

2020. augusztus 18. Esti gyors-részlet (2020.08.18. Kárpáti Iván jegyzete)
01:47
00:00
Mindenféle bántó vádak érték ma Szijjártó Péter külügyminisztert. Szeretném hangsúlyozni, hogy ő alapvetően azon kevés honfitársunk egyike, aki úgy élvezte az Adria nyújtotta csodálatos környezetet, hogy maximálisan betartotta a járványhelyzetben erősen ajánlott távolságtartást. Izolálta magát egy kellően nagyméretű hajón, nem véletlenül csak egy motorcsónakkal, nem kevés energia befektetésével sikerült nagy nehezen becserkészniük az utána kutakodóknak.

Töredelmesen bevallom, hogy ellentétben a Miniszter Úr felelősségteljes magatartásával, én másfél hónappal ezelőtt gyermekem társaságában, autóval közelítettem meg a hófehér sziklákat, a szárazföldön béreltem szállást és a közeli szupermarketben álltam sorba reggeliért. A nyilvános tengerparton igyekeztünk betartani a távolságokat, de nyilván olyan hatásfokkal nem sikerült, mint Miniszter Úrnak. Alapvetően hálátlanság és pitiáner irigység most indulatokat kelteni Miniszter Úrral szemben.

Feltételezem, hogy egy 7 milliárdot érő jachton van olyan kommunikációs lehetőség, ami Miniszter Úr számára lehetővé tette, hogy még megérdemelt pihenése idején is megfelelő intenzitással kövesse a fehéroroszországi eseményeket. Biztos vagyok benne, hogy nemzeti elkötelezettségű vendéglátója számára ez legalább olyan prioritást jelent, mint a megfelelően színvonalas környezet biztosítása, kerül, amibe kerül. Az elmúlt hetekben a Balaton környékén aggasztóan megnőtt a forgalom, ebből a szempontból is akceptálhatónak tartom Miniszter Úr választását, azzal együtt is, hogy Miniszterelnök Úr említett ezzel kapcsolatban mást is.

Mint tudjuk, csak az ökör következetes. 

Kárpáti Iván jegyzete a 2020. augusztus 18-i Esti gyorsban hangzott el.