„Támogassa
Utcafront

Jöjjön velünk az Adriára! - Képzeletben

10/05/2020 16:19

| Szerző: Klubrádió

Az Utcafrontban folytattuk a tengerparti utazást, befejeztük a sorozatot a Velencei Építészeti Biennáléról. Megnéztük a Fiumei úti sírkertben a felújítást és jó híreket hoztunk a Nyugati pályaudvarról.

2020. május 09. Utcafront (2020. május 09., szombat 17:00)
51:45
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta

A nyarat idéztük Sylvester Ádámmal, mert tovább utaztunk az Adria partvidékén városról-városra.

Torma Tamás egy budai épület titkát fejtette meg – ahol volt egy kis templom és eltűnt, maradt egy szép kis harangláb a téren, de nemrég az is eltűnt, a helyébe viszont kiemelkedett a földből két, jókora betonszörny. Na mi lehet ez? – egyébként egy igen jellegzetes magyar art deco stílusú házról van szó.

Az újpesti Ady Endre Művelődési Központ is kiutazik a Velencei Nemzetközi Építészeti Biennáléra – mármint az épület újratervezett modellje. Sorozatunk végén erről, a magyar csapat által készített projekt 12. darabjáról volt szó.

 

Elkészült a Fiumei úti sírkert északi árkádsorának felújítása. A több mint két évig tartó rekonstrukció során a Róth Miksa műhelyében készült mozaikoktól kezdve az utolsó apró díszítésig mindent korhűen és magas színvonalon állítottak helyre. Minderről Szakács Istvánnal, a Nemzeti Örökség Intézete műszaki igazgatójával beszélgettünk.

 

És végre, végre felújítják a Nyugati pályaudvar teljes tető és üvegszerkezetét – ezzel a hírrel érkezett a műsorba Kozár Alexandra.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Flickr.com.

Utcafront
2020.05.09., szombat 17:00 
Műsorvezető: Rózsa Péter