„Klubrádió
Utcafront

Itt a tavasz, irány a Liget!

8/03/2020 10:55

| Szerző: Klubrádió

Adria, Omis, Liget, Kossuth-híd, Képviselői Irodaház, Műjégpálya - ezúttal ezekre a helyekre látogatott el az Utcafront rádiós építészeti sétáján.

2020. március 07. Utcafront (2020. március 07., szombat 17:00)
48:00
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta
Dél felé haladunk az Adria partján, és Split után egy kicsi, de hasonlóan a római korban már lakott településre, Omisba látogattunk Sylvester Ádámmal.

Hazatérve Budapestre időutazunk Torma Tamással és Kelecsényi Kristóffal – előbbivel a 75 éve, a város ostroma után felépített első stabil Duna-hídra, a Kossuthra emlékeztünk, majd a Fehér ház, mai nevén Képviselői Irodaház történetével ismerkedtünk.

Itt a tavasz, irány a Liget! – ezúttal Bardóczi Sándor tájépítész, a főpolgármester zöldterületi főtanácsadója volt az Utcafront vendége, arról beszélgetünk mennyire lesz majd helyreállítható a Városligeti park, ha a múzeumi program megáll a Magyar Zene Háza és a Néprajzi Múzeum felépítése után.

Városliget
 
Városliget
 

Visszaidéztük a telet Kozár Alexandrával annyiban, hogy a Műjégpálya történetéről, a Lechner Ödön által tervezett előbb ideiglenes majd kőből is felhúzott épületéről beszélgettünk.

Címlapi kép: 1950. Magyarország, Budapest V. Olimpia park (Stollár Béla utca), a Belügyminisztérium épülete, a mai Képviselői Irodaház ("Fehér ház"). Fortepan.hu

Utcafront
2020. március 7. szombat 17:00
Műsorvezető: Rózsa Péter
Szerkesztő: Árva Brigitta