„Klubrádió
Utcafront

Hogyan kell megtervezni egy piacteret vírusfertőzés idején?

19/04/2020 13:13

| Szerző: Klubrádió

Irány Koper! Folytatódik a Városligetről szóló vitánk - ezúttal baán László szólalt meg. Hogyan építenek "vírusálló" piacot Hollandiában? És szó lesz a nemzetközi díjat nyert Bazalt borászat épületéről, valamint az egykori Fővámházról, melynek helyén ma a Corvinus Egyetem áll.

2020. április 18. Utcafront (2020. április 18., szombat 17:00)
51:07
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta
Sylvester Ádámmal tovább utazunk az Adria partján. Múlt héten az ősi gyökerekkel rendelkező Porec-ben voltunk, de múltját tekintve még ezt is felülmúlja Koper, amely az Isztriai-félsziget legősibb települése helyén épült kikötőváros.

Vissza Budapestre, ahol a maga korában a pesti oldal legnagyobb, legimpozánsabb palotáját építette fel Ybl Miklós. Az egykori Fővámházról, a mai Corvinus Egyetemről beszélgetünk Kelecsényi Kristóffal.

Fővámház
 
Fővámház
 

10 évvel ezelőtt a világ legszebb ipari épületének választotta egy nemzetközi zsűri a Badacsonyban található Bazalt borászatét – ezt mutatja be Torma Tamás.

Bazalt borászat
 
Bazalt borászat
 

És akkor Liget, sokadszor: múlt héten Bardóczi Sándorral, Budapest főtájépítészével vitattuk meg, hogy szerinte a leállított múzeumépítési program után milyen lesz, lehet a Városliget zöldjének megújítása. Most Baán László a projekt miniszteri biztosa, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója jön, hogy reagáljon a felvetett ellentmondásokra.

Liget Budapest - Jó ütemben haladnak a munkálatok
 
Baán László miniszteri biztos
 
Budapest, 2018. július 10. Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa, a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója beszél a Liget Budapest Projektben megvalósuló beruházásokról a Városliget Zrt. Dózsa György úti székhelyén 2018. július 4-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Fotó: Máthé Zoltán / MTI
 

Műsorunk végén Kozár Alexandra érkezik egy válságépítészeti hírrel: Hogyan kell megtervezni egy piacteret vírusfertőzés idején? A példát Hollandiában lelte fel.

Utcafront
2020. április 18. szombat 17:00
Műsorvezető: Rózsa Péter
Szerkesztő: Árva Brigitta