„Köszönjük,
Utcafront

Melyik Budapest legkevésbé szeretett háza?

13/04/2020 18:41

| Szerző: Klubrádió

Újragondolt kelenföldi városközpont? Városliget mindörökké. A Kálvin Center - amit senki sem szeret. Porecbe is ellátogattunk - virtuálisan. Utcafront - építészetről szórakoztatóan, minden héten a Klubrádióban.

2020. április 11. Utcafront (2020. április 11., szombat 17:00)
48:56
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta
Már az ókorban is jelentős város volt, népek százai birtokolták de mindig gazdag és lenyűgöző maradt - Porec, az Isztriai-félsziget fővárosa, Sylvester Ádám idegenvezetésével látogattunk oda.

Melyik Budapest legkevésbé szeretett háza? Ha lenne erről közvélemény-kutatás, akkor a Kálvin Center vinné a Citrom-díjat, pedig nem is az épület rossz, hanem a helye. Vagy mégsem? A választ Kelecsényi Kristóftól tudtuk meg.

Kálvin Center
 
Kálvin Center
 
 

A maga korában a jövőt szimbolizálta, ma zavarba ejtően ronda, de átgondolásra mégis érdemes a kelenföldi Kulturális Központ - ez az egyik, az idei Velencei Építészeti Biennáléra kijelölt épület, amit a magyar csapat újraálmodásra kijelölt, s amiről Csóka Attila Róbert beszélt.

Olimpia mozi
 
Olimpia mozi
 

A koronavírus a politikát is megfertőzte, a kormány a felhatalmazási törvénnyel (vissza)élve oda is beteszi a lábát, amihez a vírusnak köze sincs, nevezetesen a Városligetbe. Bardóczi Sándorral, Budapest főtájépítészével vitattuk meg, meddig tud ellenállni a Főpolgármesteri Hivatal és a civil világ a múzeumépítési program mögött rejtőzködő központi hatalomnak.

Utcafront
2020. április 11. szombat 17:00
Műsorvezető: Rózsa Péter
Szerkesztő: Árva Brigitta