„Klubrádió
Hetes Stúdió

A foci megállítja a vírust - Dési János jegyzete

29/08/2020 16:10

| Szerző: Dési János/Klubrádió

Az ország diktátorocskája a focit szereti. És ki tilthatja meg egy kétkezi diktátornak, hogy neki is legyen valami szenvedélye, már a diktátorkodáson túl.

2020. augusztus 29. Hetes stúdió - részlet 20.08.29. Jegyzet/Dési János
00:00
00:00

Én azért örülök, hogy a Kis Vezető mániája a foci, mert a foci megállítja a vírust. Meg bizony. A bridzs, a távolugrás vagy  röplabda valószínűleg nem. Az úszás és a vízilabda sem, hiszen, hány de hány sportolóról derült ki ezekben a műfajokban, hogy megfertőződött.

De a focinál szerencsére nincs ilyen. Ezért is lehet nagyszabású meccset rendezni - meg jöjjenek a külföldiek, ha foci. Amúgy persze nem jöhetnek, de a foci az más. Mert ha az ország diktátorocskája a focit szereti, akkor azzal ugye nem lehet baj. És ki tilthatja meg egy kétkezi diktátornak, hogy neki is legyen valami szenvedélye, már a diktátorkodáson túl.

A lényeg csak, hogy külföld az ne legyen itt amúgy, mert ugye ott tenyésznek a migráncsok és a sorosok és kész a baj. A kormány ülés persze elég fertőző mostanában, de az nem számít, mert a tagjai óvatos duhajok. Ráadásul ismerik a varázsszót, amivel el lehet érni, hogy teszteljék őket.

Ez az egyik legnagyobb titok amúgy – közönséges földi halandó, aki nincs beavatva,  szinte reménytelen helyzetbe kerül, ha tesztet akar. Hallom most sorra a történeteket barátaimtól, milyen reménytelen vállalkozás tesztet csináltatni, sokszor még pénzért se  - szép nagy rendszert hoztak létre, amelyik igyekszik nem elvégezni a tesztet. Aztán a már teljesen elkerülhetetlen és mégiscsak muszáj, akkor gyorsan elveszítik az eredményt. Biztos, ami biztos.

A B közép országa kemény arcokból áll. Kapcsolgattam a minap a tévét. Hát látom, hogy Szlovákiában csupa maszkos ember koszorúz augusztus 21-én, de még a díszlépéses katonákon is ott az uniformis maszk – gondolom, már csak pedagógiai okokból is.

Nálunk  ilyen nincs, meg home office sem – ezek mint liberális nyavalygások. Aki meccsre jár az örök életet kapott – főleg, ha még a vezérben is hisz. A tízezer stadion országa. Éljen.

Amúgy meg közben szépen kinyírják Iványi Gáborék iskoláit is – miközben vírus idején az egyházak úgy kapnak pénzt rogyásig, mintha nem lenne Isten, túlvilág, igazság.

Itt csak foci van . és pár milliárdért nem félünk mi még az ördögtől sem.  Ha jól megfizetnek minket, akkor a vezérben hiszünk,a  szolgaságban, és tudjuk hogy hol a helyünk. Pénzért mondanám, eladjuk a lelkünket is – de arra nincs most szükség. Elég csak az, ha az iskolarendszert hazaviszik, meg épüljön szépüljön a püspöki palota, legyen nagy a kocsi – maximum meggyónjuk, azt annyi.

Iványiék meg így jártak. Miért kellett okoskodni, meg szegény, nehéz sorsú gyerekeken segíteni – őket azért teremtették, hogy legyen kibe belerúgni, nehogy már öntudatra kapjanak és még a végén rendes iskolába akarjanak járni.

Példaképünk Járóka Lívia, aki hosszú évek munkájával tornázta le magát a legaljára. EU képviselőként, ki hinné, focialapítványra kap pénzt – mert mi kell  a szegény cigány gyerekeknek? Foci. Nyilván nem iskola számítógép, nyelvtanár, könyv és laptop. Foci. Érted, foci - mert csak foci terem, meg Mészáros Lőrinc. És akkor ez a jobb sorsra érdemes fideszes képviselő még ezt a pénzt is lenyúlja – szépen hazaviszi a családja, tényleg, az a legegyszerűbb, legtisztább. Jobb az a pénz, ha nálunk van. Mondjuk én a helyében rasszizmust kiáltanék. Mi az, hogy csak 35 millió, mikor ennyit egy Mészáros Lőrinc 20 másodperc alatt megkeres, akkor is, ha alszik. Ezek azt hiszik, hogy csak azért mert roma, már 35 millióval is kiszúrhatják a szemét.

Csak az a baj, hogy ha nem fociznak a szegény gyerekek, mert a fideszes képviselő családilag zsebre vágta a pénzt – akkor a végén még megbetegszenek. Mert mint tudjuk, csak a foci az, ami ellenáll a  vírusnak. Minden más – most hogy a Lady Milliárd nevű hajó kikötött a magánrepülőgép mellett, zárva van. A diktatúra, egyházi áldással épül, szépül, erősödik.

A jegyzetet a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. 

Hetes stúdió
2020.08.29. 15:00
Szerző:Dési János