„Klubrádió
Esti gyors

Kinek érdeke, hogy még rosszabb legyen a helyzet? – Kárpáti Iván jegyzete

3/11/2020 17:48

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

Kinek előnyös, ha Európában a terrorakciók hatására még erősebbek lesznek a radikális pártok, amik rendszerint Európa-ellenesek is? Nem, ez nem úgy működik, hogy X ügynök addig jár egy ilyen nyomorult kölyökhöz, ameddig az kést ránt, és barbár módon végez valakivel.

2020. november 03. Esti gyors-részlet / Kárpáti Iván jegyzete 2020.11.03.
01:20
00:00

Érdemes a közelmúlt franciaországi és ausztriai terrortámadásait másképpen is látni, mint pusztán fiatal, radikális, agymosott emberek irracionális tettét. Érdemesebb azon gondolkodni, hogy miért pont most, az egyre fokozódó káosz közepette léptek akcióba. Vagy csak tegyük fel a kérdést, kinek érdeke, hogy még rosszabb legyen a helyzet? Kinek előnyös, ha Európában az ilyen akciók hatására még erősebbek lesznek a radikális pártok, amik rendszerint Európa-ellenesek is?

Nem, ez nem úgy működik, hogy X ügynök addig jár egy ilyen nyomorult kölyökhöz, ameddig az kést ránt, és barbár módon végez valakivel. Inkább például pénzzel támogatják azokat a vallási, szellemi vezetőket, akik nagy hatással vannak a közösségükre, ahogy szintén pénzzel és más szívességekkel patronálnak európai politikusokat, pártokat is, hogy a hatás még fokozottabb legyen, egyre szélsőségesebb módon működjön a közélet szerte a kontinensen.

A véres eseményekre adott eltérő politikusi reakciók tovább erodálják az EU egységét. Kívülről és belülről is olyan nyomás alá került az Európai Unió, ami kiszámíthatatlan módon változtathatja meg a jövőjét. Vegyük komolyabban a fenyegetést, ami keletről jön.

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2020. november 3-ai, keddi adásában hangzott el a szerző felolvasásában.

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.

Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.

Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás