„Klubrádió
Hetes Stúdió

Pinokkió eltöri pálcáját - Para-Kovács Imre jegyzete

31/10/2020 14:46

| Szerző: Para-Kovács Imre/Klubrádió

Éppen egy világjárvány zajlik, és minden ország megpróbál a maga módján küzdeni ellene, túljutni a nehezén, de köztük kevés látja a megoldást Vadászati világkiállításban, az egyetemi autonómia megsemmisítésében, illetve tízszeres áron vett felesleges lélegeztető gépek kiárusításában.

2020. október 31. Hetes stúdió - részlet 20.10.30. Jegyzet/Para-Kovács Imre
04:18
00:00

Ideje lenne tisztázni, hogy Orbán Viktor önfeledt és gyermeki konfabulációja járvány-ügyben már a választási kampány része, vagy komolyan azt hiszi, ha azzal áltatja a Kossuth Rádió 46 kirendelt hallgatóját, hogy „Nálunk a helyzet még istenes” viszont „Kész zűrzavar, ami Európában uralkodik.”, akkor megúszhatja a következményeket? Tényleg érdekel a válasz, mert ettől függ a miniszterelnök további megnyilvánulásainak értelmezése, hiszen ha csak kampányüzemmódban fecseg, akkor legalább elképzelhető némi kapcsolata a valósággal, viszont ha elhiszi, amit mond, akkor nagy a baj, hiszen az általa felsorolt, és megítélése szerint Magyarországnál rosszabb helyzetben lévő nyugati államok többségében jobban a halálozási arányok, márpedig a kormány több ízben kijelentette, hogy ez az adat mutatja meg leginkább a védekezés sikerességét.

Az Európában uralkodó zűrzavarról pedig csak annyit, hogy a Föld nevű bolygó jelenleg a zűrzavar állapotában leledzik, éppen egy világjárvány zajlik, és minden ország megpróbál a maga módján küzdeni ellene, túljutni a nehezén, de köztük kevés látja a megoldást Vadászati világkiállításban, az egyetemi autonómia megsemmisítésében, illetve tízszeres áron vett felesleges lélegeztető gépek kiárusításában. Kétségtelen, hogy máshol is rendkívüli helyzetet eredményezett a covid-19, de ezt a rendkívüli helyzetet csak az egészen elvetemült kormányok használják fel a haverok feltőkésítésére, vagy az ellenzék felszámolására.

Ráadásul a gazdasági következményektől nem mentesít minket az sem, ha Matolcsy György sztepptánc és kardnyelés közben jelenti be a hihetetlen magyar sikert, miszerint -9%-kal nőtt a csökkenés, illetve fordítva, de addig is a közpénz folyamatosan veszít közpénz jellegéből, úgyhogy mindenképpen maradjanak a reklám után is, mert a jegybankelnök dedikálja: A Forint aranykora – 15 év múlva beérjük és megelőzzük Csádot c. könyvét, ugyanitt vemhes szurikáta eladó, a jegybank alapítványa pedig megvásárolta Stadler József örökösétől az Utolsó vacsorát.

Nyilván részletkérdés ebben a felszabadult és nemzeti hazudozásban doktor Kövér röffenése a mélyalmos magyarságtenyésztésről, de sokat elárul arról a szellemi közegről, ahová vezetőink beásták magukat a valóság elől, és mindenképpen figyelmeztető jel, hogy mi lehet belőlünk, amennyiben hatalom hatására lehámlik rólunk a szocializáció vékonyka rétege, és azok lehetünk, amik valójában, azt mondhatjuk, amit gondolunk, mert a szárnyaló szellemünket eddig béklyóban sanyargató felvilágosodás, politikai korrektség, általános iskolai tananyag, nem beszélve a közmegegyezésről, miszerint jobb, ha az értelmesek mondják meg a hülyéknek, mit kell csinálni, nem pedig fordítva, nos ezek a Soros Györgyhöz és Gyurcsány Ferenchez köthető poros elvek, kommunista trükkök és hátráltató tényezők a porba hulltak.

A mellékelt ábra szerint a leépülés villámgyors és drámai.

Mert hiába van egy kormánynak 3812 újságja, 2341 rádiója és 87 tévécsatornája, ha a bandában mindenki analfabéta. Nyilván azt hiszik, hogy azé a fej, aki telebeszéli, de ahhoz azért szükség lenne néhány kommunikációképes emberre, mert ezzel a mostani állománnyal én nem mernék nekiindulni a következő választásnak, még akkor sem, ha a miniszterelnök igénytelen megszólalásai, illetve bizalmasaival megíratott dührohamai alapján nem állíthatjuk, hogy fáklyaként világítana a farzsebe körül tolongó lakájmédia szűk horizontján, akik abból kénytelenek gazdálkodni, ami adatott, és most elsősorban a 300-as szókincsre gondolok.

Magyarországon természetesen semmivel sem jobb a helyzet, mint Európa más országaiban, némelyiknél rosszabb, de általánosságban az mondható el, hogy az alkalmatlan miniszterelnök és a már-már gyermeki bájjal értelmetlen mondatszörnyeket motyogó operatív törzs ellenére sem fekszenek tömegével halottak az utcán, ami a tények ismeretében üdvözlendő tény és tulajdonképpen siker.

Nyilván a mi sikerünk, nem az övék.
„Kész zűrzavar, ami Európában uralkodik”
– Orbán nyilván a demokráciára gondolt.

Para-Kovács Imre jegyzetét a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Ujvári Sándor.

Hetes stúdió
2020.10.30. 15:00
Szerző: Para-Kovács Imre

 

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.
Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.
Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás