„Klubrádió
Esti gyors

A csend, amíg az agymosók megpróbálnak újratölteni – Szénási Sándor jegyzete

2/12/2020 18:30

| Szerző: Szénási Sándor/Klubrádió

A Szájer-botrány után a kormányközeli média egyszerűen nem találja a hangját, vagy olyan durván beszél mellé, ami a hívek szemében is megszünteti a fogyaszthatóságát … a médialakájoknak tényleg nem maradt más útjuk, csak a lefelé araszolás, ásnak, és ásnak, árokból gödröt, abból meg aknát, amíg egyszer el nem lepi őket a talajvíz. … Kérdés, hogy most is az-e a helyzet, hogy a Fidesz-tábor sem tudástól sem csalódástól nem befolyásolható hűsége töretlen marad, vagy a már régen megindult belső romlás előérzete eléri-e ezeket a választókat.

2020. december 02. Esti gyors-részlet / Szénási Sándor jegyzete - 2020.12.02.
02:49
00:00

Több, mint egy évvel ezelőtt a Borkai-botrány kirobbanása után, ami egyébként pontosan ugyanarról szólt, mint a Szájer-botrány – a képmutatásról tudniillik – Győrben nem következett be akkora mértékű hitelvesztés, ami lehetetlenné tette volna a fideszes polgármester újraválasztását. Orbánnak igaza lett, amikor Kövér döntését felülírva elrendelte Borkai indulását az önkormányzati választáson.

Kérdés, hogy most is az-e a helyzet, hogy a Fidesz-tábor sem tudástól sem csalódástól nem befolyásolható hűsége töretlen marad, vagy a már régen megindult belső romlás előérzete eléri-e ezeket a választókat. Elvben most nagyobb a baj, hiszen Szájer egyszerre lőtte telibe az egynemű párok örökbefogadási jogát megtagadó alkotmánymódosítást, a hipokrita kereszténykedés amúgy is félárbócon kókadó lobogóját, a Fidesz frakciójának szinte csak Szájer által képviselt szakmai színvonalát, és főként nevetségessé tette a hatalom egyik oszlopemberét, így a hatalmat magát is, amely vérző kézzel, ereszcsatornán mászva menekül egy illegális orgiáról, hátizsákjában extasyval, ami ki tudja, honnan került oda. Mellesleg: ezen a színvonalon már nem partydrogokat fogyasztunk, amelyekből egy tabletta 3000 forintba került, hanem kokaint, amelynek grammja 30 000 körül van. Kétségtelen viszont, hogy az extasytól az ember kanos lesz, míg a kokó hatása e tekintetben vitatható.

A lényeg, hogy ez a sok telitalálat, amit Szájer összehozott, nem feltétlenül lehet ártalmas a hatalomra nézve. Annyi azonban óvatosan is feltételezhető, hogy az ügy azért némi kedvetlenséget okozhat, a Fidesz választónak ugyanis azt kell éreznie, hogy a rendszer védelmében már nincs hová hátrálnia. A botrány egyszerűen kivégezte a felsőbbrendűségnek azt az érzetét, amit Orbán eddig sugárzott magából, és ami a híveinek is fölényt kölcsönzött. A patetikus szónoklatok szánalmasak lettek, a rendszerről kiderült, mennyire sebezhető, és komikus. Megszűnt a varázsa. Az amúgy is gyenge kötésekkel Fidesz-pártiak lehullhatnak a széleken.

Ezért van az, hogy a kormányközeli média egyszerűen nem találja a hangját, vagy olyan durván beszél mellé, ami a hívek szemében is megszünteti a fogyaszthatóságát. Persze még mindig be lehet dobni azt, hogy a drogot Soros dugta Szájer hátizsákjába, amit ugyan már tényleg nem hisz el senki, viszont a médialakájoknak tényleg nem maradt más útjuk, csak a lefelé araszolás, ásnak, és ásnak, árokból gödröt, abból meg aknát, amíg egyszer el nem lepi őket a talajvíz.

Szénási Sándor jegyzete az Esti gyors 2020. december 2-ai, szerdai adásában hangzott el a szerző felolvasásában.

Alaptörvény - Ünnepség az alaptörvény kihirdetésének öt
 
Orbán Viktor és Szájer József 
MTI Fotó: Kovács Tamás