„Klubrádió
Esti gyors

Kell egy csapat – Kárpáti János jegyzete

26/11/2020 18:03

| Szerző: Kárpáti János/Klubrádió

Ma ugyan Budapestre jött a lengyel bajnok, de csak azért, hogy a házigazdával kettesben dekázgassanak egy kicsit a karmelita kolostor teraszán, és azon töprengjenek, hogyan lehetne a meccset kihozni legalább döntetlenre. De hát ahhoz – miként Minarik Edétől jól tudjuk – kell egy csapat.

2020. november 26. Esti gyors-részlet / Kárpáti János jegyzete 2020.11.26.
02:05
00:00

Nem tudom, kapott-e már választ Szijjártó Péter Joe Bidentől arra, hogy milyen szerepet játszott a korábbi amerikai alelnök fia az ukrán energetikai szektor korrupciógyanús ügyeiben. Ha még nem, lehet, hogy a választ Antony Blinken külügyminiszter hozza majd személyesen Budapestre. A jó hír az, hogy vele jön majd Alex Soros, és – ki más? – George Clooney is. Mókás társaság lenne. A rossz hír viszont, hogy ebből Szijjártóval együtt sem jön ki egy teljes teremfocicsapat, amely négy mezőnyjátékosból és a kapusból áll. Egyvalakire még szükség lenne, hogy kiálljanak például az uniós válogatott ellen egy jó hangulatú barátságos meccsre. Nincs esetleg ötletük?

Eredetileg egyébként úgy volt, hogy a visegrádi négyek mérkőznek meg az EU FC-vel – jó, igen, kapusról ott is kellett volna még gondoskodni, de a szlovén labdaszedő örömmel beállt volna –, ám a cseh és a szlovák kolléga sajnos – hogy is mondták ezt annak idején a nyugati médiában? – a szabadságot választotta. Ma ugyan Budapestre jött a lengyel bajnok, de csak azért, hogy a házigazdával kettesben dekázgassanak egy kicsit a karmelita kolostor teraszán, és azon töprengjenek, hogyan lehetne a meccset kihozni legalább döntetlenre. De hát ahhoz – miként Minarik Edétől jól tudjuk – kell egy csapat.

Mennyire más lenne most minden, ha helyén maradhat az amerikai szövetségi kapitány, aki keresetlen modorában fanatizálni tudta a csüggedőket az öltözőben, és kiterjesztette védőszárnyait az Illiberál Torna Klub fölött. Azt gondoltam, sohasem vetemednék arra, hogy hülyéskedjek annak nyomán, ahogyan a magyar miniszterelnök benézte az amerikai elnökválasztást, és az egész ország nevében hazardírozva, mindent feltett a rossz lóra. De most muszáj volt hülyéskedni, mert egyébként magyar hazafiként azt kellene mondani, hogy mindez elkeserítő. És az elkeseredésből kell lennie valamilyen kiútnak.

Kárpáti János jegyzete a 2020. november 26-i Esti gyorsban hangzott el.

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.

Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.

Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás