„Köszönjük,
Publicisztika
A kijárat szakadatlan keresése – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

A kijárat szakadatlan keresése

Orbán színpadán a díszletmunkások már bontják a kijáratot a magyaroknak, akik a vesztett csata után megint győzelmesen távoznak majd, már ha nem omlik rájuk egy tartógerenda.

Szakadék előtt kávészünet – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Szakadék előtt kávészünet – Szénási Sándor jegyzete

Egy hölgy közölte, hogy mától egyetlen betevője a capuccino lesz, mégpedig éjjel és nappal, '56-osok unokája ő, aki nem tűrheti a justizmordot, és a tejeskávé szakadatlan fogyasztásával ország-világ, de még Gianni Annoni előtt is hajlandó demonstrálni, hogy eddig és ne tovább a magyar nemzet megbecstelenítésében.

Kimegy, beül – Kárpáti Iván jegyzete
Publicisztika

Kimegy, beül – Kárpáti Iván jegyzete

Magyar Péter mondanivalója, álláspontja, ilyen tempó mellett finoman szólva nem mindig koherens. Azt mondta, nem megy Brüsszelbe, majd egy irányított szavazással legitimálta döntését, amit idővel azok a hívei is megbocsátanak neki, akik most úgy gondolják, hogy vezetőjük megy a tutiba, havi tízezer euróért, plusz extrák.

Mi itt a látnivaló? – Dési János jegyzete
Publicisztika

Mi itt a látnivaló? – Dési János jegyzete

Az a csúnya pesti pletyka már korábban szárnyra kapott, hogy a kamerák előtt szexelőkből meggazdagodott pornómágnás azért vágott bele a politikába, mert magasabb helyről ezt kérték tőle, cserébe futni hagyják. Kétségtelen, az események egymás után rakása akár efféle olvasatot is megenged. De az biztos, jogilag Gattyán mindenképpen ártatlan – és talán számára a legfájdalmasabb, ha igaz, ez a történet. Ugyanis a gyanú ott lebeg a feje fölött.

Felcserek – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Felcserek – Józsa Márta jegyzete

Nem tudni, át kell-e menniük a csicska-korszakon, kapnak-e majd kimenőt, mi lesz a katonai fokozatuk, milyen a lepedő a priccseken és van-e wifi a kóterban. Kötelező lesz-e a kardiológusoknak a surranó? Minden obsitos felcsernek jut-e kellő gyíkhús-ellátmány?

 Késlekedő következtetések – Dési János jegyzete
Publicisztika

Késlekedő következtetések

Van, hogy a békepárti törvénybuheráció nem úgy sül el, az élet még Orbán Viktornál is rafináltabb néha. Bezzeg Balog Zoltánt nem billentik ki a kínos beszélgetések. 

Katar-zis: Bicske meghosszabbítva Doháig – Hardy Mihály jegyzete

10/02/2024 15:10

| Szerző: Hardy Mihály

 | Szerkesztő: Pálinkás János

A maffiafőnök, azaz Don Vittorio országában és országlása idején a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatója magas állami kitüntetést is kapott, olyan jól végezte a dolgát. Ezt a kitüntetést azóta sem jutott senkinek az eszébe visszavonni.

2024. február 10. Hetes Stúdió-részlet (2024.02.10. Hardy Mihály jegyzete)
03:28
00:00
Csak a jéghegy csúcsa. Mármint ami kilátszik az alul gomolygó sötét, rémisztő, hideg vizekből. Ez jutott eszembe a héten egyre nagyobb botránnyá dagadó Novák Katalin-féle amnesztia ügyről. Mindössze annyi történt, hogy egy pillanatra fellebbent a fátyol az egész fideszes vircsaftról, a rendszer működési mechanizmusáról, leplezetlenül és álcázatlanul látjuk a reflektorfényben a rendszert magát – egy rövid pillanatra. Csak találgatni tudunk, hogy a valóságban, amit nevezhetnék divatosan akár magyar darkwebnek, vagy politikai alvilágnak, vajon miféle gazemberségek, miféle vállalhatatlan bűnök zajlanak. A Klubrádió hallgatói legalább sejtik, még ha a botrányos ügyek döntő többsége – a FIDESZ-rendszer lényegéből adódóan – egyelőre homályban maradnak.

Ugyan kik lehetnek még az Orbán Viktor által a legmagasabb állami méltóságba emelt Novák Katalin amnesztia-listáján? Egy eszement szalonnyilas, árvalányhajas terrorhuszár és egy pedofil bűnöket mentegető gazember mellett? Hírek szerint megkegyelmeztek egy magát Mata Harinak képzelő takarítónőnek is, aki titkos bírósági iratokat fotózott. Ugyan kinek? A magyar alvilágnak, a CIA-nak vagy az orosz FSZB-nek? Netán a kínai titkosszolgálat „kici occó” ügynöke volt?

A sötét kép teljességéhez az is hozzátartozik, hogy a maffiafőnök, azaz Don Vittorio országában és országlása idején a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatója magas állami kitüntetést is kapott, olyan jól végezte a dolgát. Ezt a kitüntetést azóta sem jutott senkinek az eszébe visszavonni. Jóvanazúgy!

Varga Judit, a pedofil-amnesztiát ellenjegyző ex-igazságügyi miniszter továbbra is a vezető kormánypárt európai választási listavezetője. Ha tetszik: nemzeti büszkeségük. Akinek pályafutását a CSOK-on épített nyaralótól kezdve végig kíséri a Pegasus-lehallgatási botrány, a még most zajló Völner–Schadl-ügy, most meg ez az amnesztia-balhé.

A kármentés persze elkezdődött, bár attól tartok ebben az esetben túl kevés történt és túl későn. A miniszterelnök Facebook-posztja a hirtelen kiötlött alkotmánymódosításról inkább látszik gyenge színészi teljesítménynek, mint méltányolható politikai válasznak. Persze, nyilván meg kell még várni, amíg a gyorsan megrendelt közvéleménykutatási eredmények befutnak, hogy vajon a saját, fideszes szavazótáborukat mennyire háborítja fel a pedofil-ügy, és vajon csak Novák Katalinnak kell-e lemondania, vagy Varga Judit is lekerül a listáról. Pénteken délután, amikor ezt a jegyzetet rögzítjük, még nem lehet tudni.

Annyi viszont biztos, hogy Novák Katalin kisietett Dohába a magyar vízilabdacsapat meccsét gyorsan megnézni, mintegy kikapcsolódásként. Csak csendben jegyzem meg, hogy erre a különleges katari kiruccanásra is a magyar honvédség 604-es oldalszámú Airbus A319-es típusú gépét vette igénybe. Ilyenformán a dohai meccsnézés, a szálloda és a gép a parkolásának költsége nélkül a magyar adófizetőknek potom 25 millió forintjába került…

Hardy Mihály jegyzete a Hetes Stúdió 2024. február 10-i adásában hangzott el.