„Klubrádió
Publicisztika
Isten, Haza, Család – Neuman Gábor jegyzete
Publicisztika

Isten, Haza, Család – Neuman Gábor jegyzete

A Fidesz-KDNP együttesen és teljes egyetértésben úgy gondolja, hogy kegyelem-ügy le van zárva, a felelősöket megbüntették, és mindenki sétáljon tovább, nincs itt semmi látnivaló. Majd hoznak olyan törvényeket, Lázár nagy sajnálatára fölakasztani nem lehet ugyan a pedofilokat, de évtizedekre ki lehet vonni őket a forgalomból, és akkor folyhat tovább ennek a tejjel-mézzel folyó Duna-Tisza köze tájának a felvirágoztatása.

Kinek az országa? – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Kinek az országa? – Szénási Sándor jegyzete

Végignézve a lista nyilvánosságra került részét, a ráció, vagy nem vendégmunkásnyelven fogalmazva a józan ész szikrája nem feltétlenül villan fel, de lássuk be, a komikum mögött a magyar kormány féltő szeretete lapul, a hazai, kvalifikált munkahelyek védelme, leszámítva a honatyasági segédmunka érthetetlen tilalmát. És ezért hálásnak kell lennünk.

A sovinizmus ötven árnyalata – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

H. M.: A sovinizmus ötven árnyalata

Az érzékeny fülűek ma is kihallhatták a nagyorosz sovinizmus minden árnyalatát Vlagyimir Putyin (amúgy főállású háborús bűnös) beszédéből. A sovinizmus mind az ötven árnyalatát, amit csak egy pusztuló birodalom fel tud vonultatni.

Nemcsak matek – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Nemcsak matek – Szénási Sándor jegyzete

Anna Arutunyan, a CNN elemzője szerint Ukrajnának kell engednie, és nem a Nyugatnak döntésre jutnia, mi lesz abból, ha Putyin győzelemmel vonul le erről a sakktábláról, a nagyszájú Nyugat pedig megalázottan. Az orosz birodalmi álmok dagadnak tovább, és ezek, mint a kelt tészta, idővel mindig kifutnak a teknőből. Ez az elemzőnek eszébe se jut. Ő úgy számol, hogy egy 37 milliós nép nem győzhet le egy 143 milliósat, és ha Kijevnek nincs félmillió új regrutája, hát tegye fel a kezét, már bocs.

Szerelvényünk a vakvágányon zavartalanul vesztegel – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

Szerelvényünk a vakvágányon vesztegel

Az új köztársasági elnök már eddigi munkája során is mindenben megfelelt a központi akaratnak, alkotmánybíróként is a vezér akaratával egyezően csapott el népszavazást, ellenzéki beadványt és mindent, a helyére lépő jogtudós pedig szintén a vezért és kormányát szolgálata igen jó pénzért minden olyan ügyben, amikor jogvita támadt a nemzetközi porondon.

Menza – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Menza – Józsa Márta jegyzete

Soha sincs korán ahhoz, hogy felnőttnek tekintsenek, ám most úgy látszik, ahhoz sincs késő, hogy felnőttként gondolják azt rólunk, hogy ne tudnánk választani tényleges, és nem kamu alternatívák közt.

Vákuum – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Vákuum – Szénási Sándor jegyzete

Ahol józan ember nem állítja, hogy az ellenzék pont olyan elviselhetetlen, mint a hatalmi elit, mert ez nyilvánvalóan hülyeség, viszont mindkettőt dettó utálja, ott a térfogatnyomás olyan alacsony lesz, hogy valami feltétlenül ki fogja tölteni a teret, a mi esetünkben ez a se nem párt, se nem szervezett civil mozgalom, ami az influenszerek laza csoportját jelöli.

Katar-zis: Bicske meghosszabbítva Doháig – Hardy Mihály jegyzete

10/02/2024 15:10

| Szerző: Hardy Mihály

A maffiafőnök, azaz Don Vittorio országában és országlása idején a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatója magas állami kitüntetést is kapott, olyan jól végezte a dolgát. Ezt a kitüntetést azóta sem jutott senkinek az eszébe visszavonni.

2024. február 10. Hetes Stúdió-részlet (2024.02.10. Hardy Mihály jegyzete)
03:28
00:00
Csak a jéghegy csúcsa. Mármint ami kilátszik az alul gomolygó sötét, rémisztő, hideg vizekből. Ez jutott eszembe a héten egyre nagyobb botránnyá dagadó Novák Katalin-féle amnesztia ügyről. Mindössze annyi történt, hogy egy pillanatra fellebbent a fátyol az egész fideszes vircsaftról, a rendszer működési mechanizmusáról, leplezetlenül és álcázatlanul látjuk a reflektorfényben a rendszert magát – egy rövid pillanatra. Csak találgatni tudunk, hogy a valóságban, amit nevezhetnék divatosan akár magyar darkwebnek, vagy politikai alvilágnak, vajon miféle gazemberségek, miféle vállalhatatlan bűnök zajlanak. A Klubrádió hallgatói legalább sejtik, még ha a botrányos ügyek döntő többsége – a FIDESZ-rendszer lényegéből adódóan – egyelőre homályban maradnak.

Ugyan kik lehetnek még az Orbán Viktor által a legmagasabb állami méltóságba emelt Novák Katalin amnesztia-listáján? Egy eszement szalonnyilas, árvalányhajas terrorhuszár és egy pedofil bűnöket mentegető gazember mellett? Hírek szerint megkegyelmeztek egy magát Mata Harinak képzelő takarítónőnek is, aki titkos bírósági iratokat fotózott. Ugyan kinek? A magyar alvilágnak, a CIA-nak vagy az orosz FSZB-nek? Netán a kínai titkosszolgálat „kici occó” ügynöke volt?

A sötét kép teljességéhez az is hozzátartozik, hogy a maffiafőnök, azaz Don Vittorio országában és országlása idején a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatója magas állami kitüntetést is kapott, olyan jól végezte a dolgát. Ezt a kitüntetést azóta sem jutott senkinek az eszébe visszavonni. Jóvanazúgy!

Varga Judit, a pedofil-amnesztiát ellenjegyző ex-igazságügyi miniszter továbbra is a vezető kormánypárt európai választási listavezetője. Ha tetszik: nemzeti büszkeségük. Akinek pályafutását a CSOK-on épített nyaralótól kezdve végig kíséri a Pegasus-lehallgatási botrány, a még most zajló Völner–Schadl-ügy, most meg ez az amnesztia-balhé.

A kármentés persze elkezdődött, bár attól tartok ebben az esetben túl kevés történt és túl későn. A miniszterelnök Facebook-posztja a hirtelen kiötlött alkotmánymódosításról inkább látszik gyenge színészi teljesítménynek, mint méltányolható politikai válasznak. Persze, nyilván meg kell még várni, amíg a gyorsan megrendelt közvéleménykutatási eredmények befutnak, hogy vajon a saját, fideszes szavazótáborukat mennyire háborítja fel a pedofil-ügy, és vajon csak Novák Katalinnak kell-e lemondania, vagy Varga Judit is lekerül a listáról. Pénteken délután, amikor ezt a jegyzetet rögzítjük, még nem lehet tudni.

Annyi viszont biztos, hogy Novák Katalin kisietett Dohába a magyar vízilabdacsapat meccsét gyorsan megnézni, mintegy kikapcsolódásként. Csak csendben jegyzem meg, hogy erre a különleges katari kiruccanásra is a magyar honvédség 604-es oldalszámú Airbus A319-es típusú gépét vette igénybe. Ilyenformán a dohai meccsnézés, a szálloda és a gép a parkolásának költsége nélkül a magyar adófizetőknek potom 25 millió forintjába került…

Hardy Mihály jegyzete a Hetes Stúdió 2024. február 10-i adásában hangzott el.