„Klubrádió
Publicisztika
Cifraszűr és alibibeszédek – Neuman Gábor jegyzete
Publicisztika

Cifraszűr és alibibeszédek – Neuman Gábor jegyzete

Véletlenül a köztévé egyik csatornáját néztem, elbambultam. A Hungarikum Díjátadó Gála ment, Navracsics Tibor állt a színpadon. Olyan volt az egész, mintha a '70-es évek valamelyik május elsejéjén ünnepi beszédet mondott volna Korom elvtárs, vagy Berecz elvtárs...

Szegény éhes magyar választó lakomája – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Szegény éhes magyar választó lakomája

És akkor jött Magyar Péter, aki eddig nem volt rajta az étlapon, bár nem tűnik tökéletesen finomnak, és félelmetesen hasonlít is az egyik korábbi főételre, de a reménytelenül éhes ellenzéki választóknak, akikkel már tényleg minden rosszat megetettek, most reményt ad arra, hogy legalább egy kicsit jól lehet lakni.

Csatamező vagy Lipótmező? – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Csatamező vagy Lipótmező?

Az Alapjogokért Központnak sikerült összetrombitálnia Budapestre Európa és a világ politikai söpredékét (nyilván költségvetési adóforintokkal bőkezűen felvértezve), akik kétnapos dzsemborijukkal próbálják megtámogatni a magyar miniszterelnök európai kampányát.

Élünk egy vegyi csík alatt – Szénási Sándor jegyzete
Esti gyors

Élünk egy vegyi csík alatt – Szénási Sándor jegyzete

A chemtrail ugyebár egy vegyi csík, amit nemcsak a katonai, de a polgári repülőgépek is maguk után húznak-vonnak, hogy a belőlük kihulló méreggel megritkítsák a Föld népességét, hogy aztán a maradékot egy szűk elit uralma alá vonhassa. Állítólag nanorobotokat is szórnak, amelyek belélegezve agyvérzést, infarktust, esetleg agysorvadást okoznak, bár ez utóbbi a teória hívei között már post festa.

Pészah – Dési János jegyzete
Publicisztika

Pészah – Dési János jegyzete

Nem kell az egyiptomi szolgasághoz mérni természetesen a helyzetünket, mert haj' de örült volna az az egyiptomi rabszolga, ha csak az lett volna a gondja, hogy elveszik a színházát, meggyalázzák a moziját, birtokba veszik a könyvkiadását, leigázzák az iskoláját, félkegyelmű nyaloncokkal hazudják tele a világot és ellopják még, a... hmm mi is legyen a példa.... Megvan! Ha a fáraó kedvenc gázszerelője a nevére veszi a piramisokat és az egész Nílus partot felparcellázza, lebetonozza és jó pénzért kiárusítja.

Katar-zis: Bicske meghosszabbítva Doháig – Hardy Mihály jegyzete

10/02/2024 15:10

| Szerző: Hardy Mihály

A maffiafőnök, azaz Don Vittorio országában és országlása idején a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatója magas állami kitüntetést is kapott, olyan jól végezte a dolgát. Ezt a kitüntetést azóta sem jutott senkinek az eszébe visszavonni.

2024. február 10. Hetes Stúdió-részlet (2024.02.10. Hardy Mihály jegyzete)
03:28
00:00
Csak a jéghegy csúcsa. Mármint ami kilátszik az alul gomolygó sötét, rémisztő, hideg vizekből. Ez jutott eszembe a héten egyre nagyobb botránnyá dagadó Novák Katalin-féle amnesztia ügyről. Mindössze annyi történt, hogy egy pillanatra fellebbent a fátyol az egész fideszes vircsaftról, a rendszer működési mechanizmusáról, leplezetlenül és álcázatlanul látjuk a reflektorfényben a rendszert magát – egy rövid pillanatra. Csak találgatni tudunk, hogy a valóságban, amit nevezhetnék divatosan akár magyar darkwebnek, vagy politikai alvilágnak, vajon miféle gazemberségek, miféle vállalhatatlan bűnök zajlanak. A Klubrádió hallgatói legalább sejtik, még ha a botrányos ügyek döntő többsége – a FIDESZ-rendszer lényegéből adódóan – egyelőre homályban maradnak.

Ugyan kik lehetnek még az Orbán Viktor által a legmagasabb állami méltóságba emelt Novák Katalin amnesztia-listáján? Egy eszement szalonnyilas, árvalányhajas terrorhuszár és egy pedofil bűnöket mentegető gazember mellett? Hírek szerint megkegyelmeztek egy magát Mata Harinak képzelő takarítónőnek is, aki titkos bírósági iratokat fotózott. Ugyan kinek? A magyar alvilágnak, a CIA-nak vagy az orosz FSZB-nek? Netán a kínai titkosszolgálat „kici occó” ügynöke volt?

A sötét kép teljességéhez az is hozzátartozik, hogy a maffiafőnök, azaz Don Vittorio országában és országlása idején a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatója magas állami kitüntetést is kapott, olyan jól végezte a dolgát. Ezt a kitüntetést azóta sem jutott senkinek az eszébe visszavonni. Jóvanazúgy!

Varga Judit, a pedofil-amnesztiát ellenjegyző ex-igazságügyi miniszter továbbra is a vezető kormánypárt európai választási listavezetője. Ha tetszik: nemzeti büszkeségük. Akinek pályafutását a CSOK-on épített nyaralótól kezdve végig kíséri a Pegasus-lehallgatási botrány, a még most zajló Völner–Schadl-ügy, most meg ez az amnesztia-balhé.

A kármentés persze elkezdődött, bár attól tartok ebben az esetben túl kevés történt és túl későn. A miniszterelnök Facebook-posztja a hirtelen kiötlött alkotmánymódosításról inkább látszik gyenge színészi teljesítménynek, mint méltányolható politikai válasznak. Persze, nyilván meg kell még várni, amíg a gyorsan megrendelt közvéleménykutatási eredmények befutnak, hogy vajon a saját, fideszes szavazótáborukat mennyire háborítja fel a pedofil-ügy, és vajon csak Novák Katalinnak kell-e lemondania, vagy Varga Judit is lekerül a listáról. Pénteken délután, amikor ezt a jegyzetet rögzítjük, még nem lehet tudni.

Annyi viszont biztos, hogy Novák Katalin kisietett Dohába a magyar vízilabdacsapat meccsét gyorsan megnézni, mintegy kikapcsolódásként. Csak csendben jegyzem meg, hogy erre a különleges katari kiruccanásra is a magyar honvédség 604-es oldalszámú Airbus A319-es típusú gépét vette igénybe. Ilyenformán a dohai meccsnézés, a szálloda és a gép a parkolásának költsége nélkül a magyar adófizetőknek potom 25 millió forintjába került…

Hardy Mihály jegyzete a Hetes Stúdió 2024. február 10-i adásában hangzott el.