„Klubrádió
Publicisztika
Couleur locale – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Couleur locale – Józsa Márta jegyzete

Erre itt azt mondanók: megoldjuk okosba’. És azt is tesszük: ha nincs orvos, akkor gyógyíttatunk kézrátéttel, ha nincs iskola, akkor egy határral odébb küldjük a gyerekeket tanulni és így tovább. Miközben egy várbeli teraszon pöffeszkedik vastag tárcájával egy-két fazon, és még ezen is ő keres.

Reiki – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Reiki – Szénási Sándor jegyzete

A reiki, bulvárszint ide, vagy oda, régóta áthatja nemcsak a kórházi világot, de a közéletet, sőt a politikát is, ergo azt is régóta tudjuk, hogy a kézrátétel igenis boldoggá teszi a magyart, másra már nem is vágyik.

Arató András: Amnézia & amnesztia

28/04/2023 15:07

| Szerző: Arató András

Közben Budaházy ellovagolt a börtönből, minthogy kegyelmet kapott a fülbevalódivat élharcosnőjétől a Vatikánból érkezett látogató tiszteletére. A Molotov-koktélos támadó egyelőre csak amnesztiában részesült, de remélhetőleg hamarosan bekövetkezik a priusz eltörlése is, hiszen, ahogy a terrorizmus miatt elítélt mozgalma mondotta, az ő céljuk csupán a Gyurcsány-kormány megdöntése volt, ami nemes.

Megjött a demens vénember, vagy gazember, akivel csoda történt, ugyanis kitisztult az elméje, noha a demencia eddig nem volt gyógyítható. Az orvostudomány nem áll tátott szájjal és értetlenül a jelenség előtt, hanem legott belefogott a legújabb vívmány szakszerű feldolgozásába, amit onnan lehet tudni, hogy a barátom mára tervezett műtétjét elnapolták, mert az operatőrnek értekezletre kell mennie délután. A megbeszélés témája aligha lehet más, mint a következő: „A demencia és más betegségek öngyógyulásához szükséges Miatyánkok száma az ambuláns kezelések tükrében”. A konferencia fontosságát a társadalom bölcs előrelátással támogatja, ezért a mai napra tervezett szüléseket, vakbélgyulladásokat és nyílt töréseket a lakosság átteszi a jövő hétre.

Egy pápa nem végezhet félmunkát, ezért nemcsak a demenciáját hagyta maga mögött, hanem a gazemberségét is. Morális megtisztulása alkalmából a Magyar Posta bélyeget adott ki Ferenc képmásával. Mindig is hittünk a jellemfejlődésben, noha csak ritkán tapasztaltuk. Ott van példának a Duce, aki eredendően szocialista volt, aztán hova jutott. Oda, ahova. Van persze az a jellem, sőt, Jellem, aki a csúcson van, nincs már hova fejlődnie. Ne felejtsük azonban, hogy Ő is egy evolúciós termék, a liberalizmus mételyéből jutott el a megvilágosodásig. Vagyis felejtsük el, ha a nemzet boldogulása úgy kívánja. A lényeg, hogy Jézussal együtt ők ketten ácsok, kivéve Jézust, meg őt, aki ostoros soksejtű.

Hanem pillanatokon belül fölöslegessé válik ezen a demencia-gazemberség dichotómián elmélkedni. Az ötös tagkönyves és a többiek nem használhatták az ominózus minősítéseket, hiszen nem is ismerik ezeket a szavakat, minthogy szelídek, ergo-tehát, sőt, pro primo-először is övék a mennyek országa. Vagy ha mégis ismerik, netán használták is, akkor sem Ferencet illették velük, hanem Soros, Brüsszelt, Bident és az ő elhibázott szankcióikat, meg a migránsokat és a dollárbaloldalt. Meg Ferenc pápát, nem ezt az elsőt, hanem az előzőt.

Sőt, ahogy a legújabb evangélium tudatja, az állampárt főpublicistája mondta is meg nem is, és ha igen, az már akkor sem nem nincs, sem nem volt érvényben, mert akkor ő még nem is ő volt, hanem egy evangélikus, aki azóta már katolizált, mint a vezére, és még bánja is.

Közben Budaházy ellovagolt a börtönből, minthogy kegyelmet kapott a fülbevalódivat élharcosnőjétől a Vatikánból érkezett látogató tiszteletére. A Molotov-koktélos támadó egyelőre csak amnesztiában részesült, de remélhetőleg hamarosan bekövetkezik a priusz eltörlése is, hiszen, ahogy a terrorizmus miatt elítélt mozgalma mondotta, az ő céljuk csupán a Gyurcsány-kormány megdöntése volt, ami nemes. A Vörös Csepel kocsmán kívül robbantottak még itt-ott, ám a fehérvári ATM automata trezorja nem nyílt ki, így az anyagi előnyszerzés feltételezése csak egy koholt vád. Az amnesztia nyilván a Szentatyának tetsző dolog, minthogy ő kettedmagával a béke híve.

„A történelem az, ami volt, nem az, amit mi szeretnénk, ha lett volna.” „A múltban mindig ott sorakoznak a szégyenteljes helyzetek is.” Ferenc pápa e két mondatát is idézte a minap Gábor György a Szabadság Klubban. Ami azt mutatja, hogy mindketten megfeledkeztek az amnézia jótékony hatásáról.