„Klubrádió
Reggeli gyors

TASZ: Alattomos összemosás a kormány részéről, az LMBTQ lesz az új migráns

11/06/2021 16:55

| Szerző: Klubrádió/szg

A TASZ ügyvezető igazgatója szerint alattomos összemosás, ahogy a kormány orosz mintára akar becsempészni az elvileg pedofilellenes törvénycsomagba homoszexualitás-ellenes elemeket is. Kapronczay Stefánia azt mondta: ez rendkívül káros politikai taktika: a pedofíliával, ami nagyon súlyos és káros bűncselekmény, próbál összemosni valamit, ami felnőtt emberek egymáshoz fűződő viszonyáról, identitásáról szól. Szerinte már ott tartunk, hogy az LMBTQ az új migráns.

2021. június 11. Reggeli gyors - részlet 21.06.11. Kapronczay Stefánia
10:55
00:00

A hét kérdése-sorozatunkat folytatva Kapronczay Stefániát, a TASZ ügyvezető igazgatóját is megkérdeztük arról, mivel kellene kezdeni áprilisban az új politikát, ha győzne az ellenzék.

Azt mondta: az egyik legfontosabb dolga az lenne egy új kormánynak, hogy ne folytassa a gyűlöletkeltést. Ez nem jogszabályi, de nagyon fontos kérdés, és nagyon sokat romlott a helyzet az elmúlt 12 évben. A kormány rendszeresen használja saját népszerűségének fokozására azt, hogy kipécéz bizonyos csoportokat, és ellenük szítja a gyűlöletet: volt kampány a menekültek ellen, tavaly év elején a roma emberek ellen, és most „nagyon intenzív kampány” indult az LMBTQ-emberek ellen. Ha egy hatalmon lévő erő arra játszik, hogy az országban élőket egymás ellen fordítsa, akkor nem tartja be azt az alapvető kötelességét, hogy elfogadja mindenki alapvető méltóságát.

Egy kormánynak és kormányra készülő erőnek is felelőssége van abban, hogy milyen eszközöket választ. Attól még, hogy bizonyos érzelmek megjelennek a társadalomban (például sokan cigányellenesek), a kormánynak ezekre nem szabad rájátszania. Azért kormány, azért képviseli az összes polgárt, hogy az előítéletek ellen tegyen – hangsúlyozta.

Hozzátette: az az alattomos a gyűlöletkeltésre építő politizálásban, hogy attól még, hogy abbahagyják vagy leváltják a kormányt, az általa szított előítéletek velünk maradnak. Ezért nagyon fontos lépés lenne helyreállítani az egyenlő bánásmód védelmére hivatott intézményeket. Kapronczay Stefánia beszélt az állampolgároknak elérhető hírszolgáltatásról is, mert a közmédia szerinte jelenleg terjeszti a gyűlöletkeltő kormányzati narratívát, és ezt is meg kellene állítani.

Gyakorlatilag mindenkinek van szerepe ebben, a polgárok is tehetnek azért, hogy a gyűlölet ne legyen része a közbeszédnek, akár úgy, hogy élnek állampolgári jogaikkal, akár úgy, hogy nem hagyják magukat megvezetni ilyen politikákkal. 

Kapronczay Stefánia (TASZ)
 
Kapronczay Stefánia (TASZ)
 

Alattomos összemosás

Arról is kérdeztük Kapronczay Stefániát, hogy a kormánypártok új javaslatokkal egészítenék ki a parlament előtt lévő pedofilellenes törvénycsomagot. Megtiltanák például a homoszexualitás vagy a nemváltás „népszerűsítését” és bemutatását 18 év alattiaknak, még az ilyet tartalmazó reklámokat is.

Azt mondta: nagyon szomorú és fájó újabb kampánynak lehetünk tanúi, amely rengeteg embert érint, és rengeteg embernek üzeni, hogy az, ahogyan ő érez, szeret másokat, az valahogyan „abnormális”. Ez a rendkívül káros politikai taktika a pedofíliával, ami nagyon súlyos és káros bűncselekmény, próbál összemosni valamit, ami felnőtt emberek egymáshoz fűződő viszonyáról, identitásáról szól. 

Korábban, a Meseország mindenkié című könyvnél kitört botrányban már lehetett hallani olyan mondatokat Orbán Viktortól és Gulyás Gergelytől, amelyek összemosták a homoszexualitást a pedofíliával, és most ez intézkedésekben is megjelenhet. Nagyon fontos kiemelni, hogy ez orosz mintára történik, Ororszországban nagyon hasonló szabályozás van érvényben. A TASZ elnöke közölte: emiatt a tévében kevesebb olyan műsor jelenhet meg, amely nem csak egyféle szerelmet mutat be, de ennél sokkal rosszabb, hogy súlyos hatása lehet a gyűlöletbűncselekmények növekedésére, arra is, hogy gyerekek milyen kiközösítést, kirekesztést szenvednek el az iskolában, hogy érzik magukat a bőrükben. Attól még, hogy valaki a konzervatív családmodellt tartja követendőnek, felléphet ez ellen a nagyon alattomos összemosás ellen – tette hozzá. Szerinte már ott tartunk, hogy az LMBTQ az új migráns.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors
2021. június 11., péntek 07:35
Műsorvezető: Pálinkás-Szüts Róbert