„Klubrádió
A lényeg

Szivárványcsaládos érzékenyítő csomagot visznek be az óvodákba - Bécsben!

11/06/2021 14:49

| Szerző: Klubrádió

Miközben Magyarországon csütörtökön a kormánypárt egy törvényjavaslatot nyújtott be, amiben megtiltanák, hogy az iskolákban és a médiában „népszerűsítsék” a homoszexualitást és a nemváltást a 18 év alattiaknak, addig Bécs Városa szivárványcsaládokról szóló érzékenyítő tudásanyag-csomagot állított össze óvodák számára, mert szerintük nem lehet elég korán kezdeni az érzékenyítést, áll Bécs Városa közleményében.

„A diszkriminációt meg kell szüntetni és minden embernek, beleértve az LMBTQ közösség tagjait, egyenlő esélyt kell biztosítani” – jelentette ki Christoph Wiederkehr Bécs alpolgármestere. A politikus szerint a pedagógusok képzésének és a korai gyermekkorban megkezdett érzékenyítésnek ebben kiemelkedő szerepe van.

Budapest Pride
 MTI Fotó: Balogh Zoltán
 
 

A csomagban olvasmányos brossúrákat, plakátot, egy, a sokszínű családokról szóló könyvet, illetve egy kifestőt is találni. Utóbbiban a gyerekek különböző családformákat különböző színekre színezhetnek. Az érzékenyítő anyag hamarosan minden városi és magánóvoda számára ingyenesen elérhető lesz. 

Az első csomagot egy floridsdorfi óvodában adták át, további 350 intézmény követi őket. A 21. kerületi Floridsdorfban egyébként nem ez az első diszkriminációellenes ötlet, ami felbukkan, nemrég egy szivárványos padot adtak át, áprilisban pedig a kerületi hivatal előtti zebrát festették tarkára – írja a 444.hu.