„Klubrádió
A lényeg

Kocsis bejelentette, jön a lex Kaleta

19/05/2021 14:31

| Szerző: Klubrádió

Eddig is büntették, de most még jobban büntetni akarja Kocsis Máté fideszes frakcióvezető a pedofilokat. "Jobb, ha ezentúl eszükbe se jut" - írta.

 

Kocsis Máté fideszes frakcióvezető a pedofil bűncselekmények szigorítását kezdeményezi: "Nincs kibúvó, nincs könnyen megúszás, nincs enyhe következmény. Jobb, ha ezentúl eszükbe se jut" - írta a politikus a Facebook-oldalán.

Kocsis azt írta, hogy a jelenleg kiszabható büntetéseket megduplázzák. A gyermekpornográf tartalmak készítői, terjeszői és felhasználói tette "a minősített esetekben egyenértékű lesz az emberrablással vagy az emberöléssel, mert egy kisgyermekkel szemben elkövetett erőszakos pedofil bűncselekmény is az áldozat megölését jelenti. Még ha a test életben is marad, a gyermek egészséges lelke biztosan meghal".

Minősített eset, "ha 12 éven alulival szemben követik el, ha a szexuális bűnöző hivatalos személyként követi el (lex Kaleta), ha sanyargatást vagy erőszakot alkalmazva követik el, illetve ha különös visszaesőként követik el" - írta Kocsis Máté a Facebookon.