„Klubrádió
Klubdélelőtt

Osváth Zsolt a Klubdélelőttben

23/02/2024 15:24

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

Az Odakint most szörnyek járnak tüntetés egyik szervezője, Osváth Zsolt influenszer volt mások mellett az e heti Klubdélelőtt vendége. Érkezett még hozzánk Nádas Pál gyógypedagógus, Albert Levente író, Kakuk Péter bioetikus, illetve a nemrég elhunyt Szurdi Miklós rendezőre emlékeztünk Xantus Barbarával és Csonka Andrással.

2024. február 24. Klubdélelőtt (2024. február 24., szombat 09:00)
158:16
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

Osváth Zsolt influenszer, vállalkozó, egykori állami gondozott, az "Odakint most szörnyek járnak” tüntetés egyik szervezője.  

 
Osváth Zsolt az Odakint most szörnyek járnak elnevezésű tüntetésen
 
Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért a Hősök terén Budapest, 2024.02.16.
Fotó: Klubrádió/Mátyus László
 

Nádas Pál gyógypedagógus, író, a budapesti Mozgásjavító Iskola volt igazgatója, a magyar paralimpiai mozgalom társalapítója, a kezdeményezésére alapították meg a Magyar Paralimpiai Bizottságot, amelynek hat éven át  elnöke is volt. És! Nádas Péter író öccse.  

 
Nádas Pál
 
 

Az élet jog, nem kötelesség, életvégi döntés és az aktív eutanázia címmel szerveztek kerekasztal beszélgetést, ahol Karsai Dániel ügyvéd betegsége apropóján, a rendkívüli belátást igénylő kérdést vitatták meg, és azt, hogy hogyan tudnának a társadalom elvárásainak jobban megfelelő és az emberi méltóságot tiszteletben tartó szabályozást kialakítani. Az egyik résztvevő Kakuk Péter bioetikus, az Európai Orvosfilozófiai Társaság elnöke.

 
Kakuk Péter
bioetikus, a CEU Bioetikai és Jogi Központjának kutatója a Reggeli személy című műsorban 2023. november 29-én.
Fotó: Králl Kevin
 

Úgy volt, hogy Szurdi Miklós rendező három héttel ezelőtt a Klubdélelőtt vendége lesz. Megígérte, hogy jön, majd előtte egy nappal lemondta a beszélgetést. Szeretett volna jönni, de már nem ment. Szinte egyik napról a másikra fordult az egészségi állapota olyan súlyossá, hogy nem tudott bejönni a rádióba. Xantus Barbara és Csonka András, a két művész, a nemrégiben – 74 éves korában – elhunyt rendezőre emlékezett.

 
Szurdi Miklós
 Fotó: Pásztor László
 

Albert Levente író, az Európai Bizottság "tisztviselőjeként" is dolgozik, így pontosan ismeri a választ arra, hol követ el hibákat a magyar külpolitika, miért nem a stadionok építésével kell kezdeni egy ország labdarúgásának felvirágoztatását, mivel lehetne meggyőzni a Fidesz szavazóit arról, hogy másra szavazzanak.

Klubdélelőtt
2024. január 20. szombat, 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa