„Klubrádió
Klubdélelőtt

Két operaénekes, Krausz Ferenc tanára és a UPC alapítója

29/12/2023 21:00

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

2023 utolsó Klubdélelőttjének vendégei  Nádor Magda, Dr. Juhász Tibor, Nógrádi Gergely és Kovács Nimród voltak.

2023. december 30. Klubdélelőtt (2023. december 30., szombat 09:00)
157:19
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
9.00 Nádor Magda operaénekes, aki a berlini Komische Oper tagja is volt, a világ számos operaházában, koncerttermében lépett fel, egyetemi tanár… A fájdalmas és nehéz gyerekkorát sikeres szakmai felnőtt kor követte, majd jött egy nagy törés az életében, elvesztette a gyermekét, súlyos beteg lett, nem tudott énekelni, visszavonult, majd újból visszatért a pályára. 1999-ben aztán végleg visszavonult. Egy idősek otthonában önkéntesként dolgozott, most újabb változás állt be az életébe.  

Kun Zsuzsa Nádor Magda Klubdélelőtt
 
Kun Zsuzsa Nádor Magda Klubdélelőtt
Fotó: Klubrádió/Mátyus László
 

10.00 Dr. Juhász Tibor Amerikában élő fizikus professzor, kutató, tudós, Amerikában a pályáját a Nobel-díjas Mourou csoportjában kezdte, a tanítványa nem más, mint a friss Nobel-díjas, Krausz Ferenc. Szakterülete a rövid impulzusú lézerek fizikája. Egy olyan találmány, orvosi műszer fűződik a nevéhez, amellyel ma az egész világon fájdalom- és komplikációmentesen műthetik a  szürke– és zöldhályogot.

 
Juhász Tibor székfoglaló előadása az MTA-ban
 
2016. augusztus 24.
MTA Kommunikáció/Flickr
 

11.30 Nógrádi Gergely pályafutását operaénekesként kezdte, főszerepet kapott Elek Judit Eisikovits Miksa zenei gyűjtéséről  szóló-filmjében, íróként és társíróként közel 60 könyvet jegyez, az Európai Kántorszövetség Európa kántorhangjává választotta, elnyerte a The Jewish Pavarotti díjat. 2009 novemberétől a budapesti Frankel Leó utcai zsinagóga főkántora.

 
Nógrádi Gergely
 
 Voice&Brass/Facebook
 

11.00 Kovács Nimród magyar-amerikai üzletember, borász, 1971-ben kalandos úton disszidált Amerikába, ott mosogatófiúként kezdte a pályafutását, majd miután elvégezte az egyetemet, megállíthatatlan volt a siker: New York-i reklámügynökség, a kábeltelevíziózás világa, a UPC elnöki széke… Szerinte nincs kudarc, csak lecke és szerencse.

Klubdélelőtt
2023. december 30. szombat, 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa