„Klubrádió
Klubdélelőtt

Soltész Rezső, Galkó Balázs, Xantus Barbara és még sokan a Klubdélelőttben

19/01/2024 17:08

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

Soltész Rezső nem szeretne csak a múlt sikereivel büszkélkedni, ezért újabb és újabb ötleteket valósít meg. Hogyan csatornázza be teológia doktoriját az éneklésbe Kun Ágnes Anna operaénekes? Xantus Barbarával arról beszélgettünk, mennyi kompromisszumot kell kötni egy "elég jó" kapcsolathoz? Miért nem vették fel színházi portásnak Galkó Balázst? Mik a fejlemények a művészettörténet tantárgy megszüntetése körül? - erről Raszler Györggyel beszélgettünk. Ezekre a kérdésekre kerestük a választ az e heti Klubdélelőttben.

2024. január 20. Klubdélelőtt (2024. január 20., szombat 09:00)
161:51
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

A Szóljon hangosan az ének talán Soltész Rezső legtöbbet előadott dala. 1981-ben a Táncdalfesztiválnak köszönhetően ezzel a dallal robbant be a köztudatba, a szólókarrierje is ezzel kezdődött. A ma 78 éves énekes, szerző viszont nem szeretne csak a múlt sikereivel büszkélkedni, ezért újabb és újabb ötleteket valósít meg. Legutóbb a Szegedi Szimfonikus Zenekarral lépett fel nagy sikerrel. Erről felvétel is készült. De láthattuk filmben is, a Valami Amerika folytatásában.

Kun Ágnes Anna református lelkész, mezzoszoprán énekes még az érettségi előtt szerzett kántordiplomát, aztán elvégezte a teológiát, a Zeneakadémiát, nemrégiben doktorált teológiából. Azt vallja, a lelkek formálásában a lelkészség és az éneklés is segít.

 
Kun Ágnes Anna
Fotó: Molnár Ágnes Photography
 

Xantus Barbara színésznő új utakra "tévedt". A magányról, az egyedüllétről, a társas magányról elmélkedik, az alábbi gondolatokat járja körbe: van-e boldog magány, egyedüllét, jobb-e a társas magány, mint az egyedüllét? Kell-e boldog kapcsolatot hazudni? Mennyi kompromisszumot kell kötni egy "elég jó" kapcsolathoz? Mikor kell nemet mondani? Minderre választ kaphattunk a Klubdélelőtt műsorában.

 
Xantus Barbara
Facebook
 

A közösségi médiában elterjedt a hír, hogy Galkó Balázs színészt egy meghirdetett portási állásra nem vették fel. Ezt a történetet járjuk körül, és reméljük, a megoldás is megszületik ebben a szomorú esetben, hiszen a színész alacsony nyugdíja miatt kényszerült erre a lépésre.

Művészetek Völgye fesztivál
 
Galkó Balázs1
 
Galkó Balázs színművész a 23. Művészetek Völgye összművészeti fesztivál megnyitóján Kapolcson 2013. július 26-án. A háttérben balra: Gryllus Dániel Kossuth-díjas zenész, előadóművész, zeneszerző, a Kaláka együttes tagja. MTI fotó: Szigetváry Zsolt
Fotó: Szigetváry Zsolt
 

December végén kisebb tömeg tüntetett Budapesten a Szépművészeti Múzeum előtt a művészettörténet tantárgy tervezett megszüntetése ellen, aminek főszervezője Raszler György volt. A művészettörténet tanár felolvasta a Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai és Történettudományi Osztálya Művészettörténeti Tudományos Bizottságának tiltakozását, amelyből egy kicsi részlet: "Elfogadhatatlannak, átgondolatlannak, rövid és hosszú távon egyaránt rendkívül ártalmasnak tartjuk a döntést, amely a képző-, ipar- és építőművészet több ezer éves múltjáról és kortárs alkotásairól úgy véli, hogy nem szerves részei az általános műveltségnek. Minthogy ezzel párhuzamosan a film- és médiaismeret oktatását is kivezetik a tantervből, a vizuális kultúra története, kortárs gyakorlata és elmélete teljességgel kívül kerül a gimnáziumi ismeretanyagon."

Az adást a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg.

Klubdélelőtt
2024. január 20. szombat, 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa