„Klubrádió
Klubdélelőtt

Dés László köszöntése, Fortepanon felfedezett fotós és a szenvedésnyomás mibenléte

6/01/2024 09:09

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

A Klubdélelőtt vendégei voltak Dés László, dzsesszzenész, zeneszerző, Krusovszky Dénes, költő, író; Béndek Ábris, közíró, Kereki Sándor, fotós, operatőr és Szigeti Ildikó, piszchológus, krízistanácsadó.

2024. január 06. Klubdélelőtt (2024. január 06., szombat 09:00)
159:48
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

A január 6-i Klubdélelőtt menete és vendégei:

9.00: Dés László Kossuth- és Liszt Ferenc- díjas előadóművész, dzsesszzenész, szaxofonos, zeneszerző, akit közelgő 70. születésnapja alkalmából köszöntöttünk.

10.00: Krusovszky Dénes József Attila-díjas költő, író, műveiben a felejtés és emlékezés kérdéseit járja körül, leginkább a kapcsolatok negatív oldaláról ír.

10.30: Béndek Ábris ifjú közíró politikatudományt tanul, az ellenzék változásának szükségességéről és lehetséges megoldásairól ir. "Új nyelv kell a demokráciához" – állítja legutóbbi írásában.

 
Béndek Ábris
Forrás: az Élet és Irodalom Facebook-oldala
 

11.00: Kereki Sándor fotográfus, operatőr a '70-es évek Budapestjéről készített fotóival ajándékozta meg a Fortepant, ahol az eddig szinte ismeretlen szerzőt felfedezték, és a legnagyobbakhoz kezdték hasonlítani munkásságát.

11.30: Szigeti Ildikó szakpszichológus, krízistanácsadó, újságíró, Popper Péter tanítványa és munkatársa volt. Az általa vezetett orvospszichológiai csoportban eltöltött idő meghatározó volt számára, akkor és ott tanulta meg a legfontosabb szabályt, azt, hogy nem kell kényszeresen "meggyógyítani" boldog boldogtalant. A pszichológusok úgy hiszik, az embereket a kín, vagy ahogy szakmai berkekben emlegetik, a szenvedésnyomás kergeti a terápiába.

 
Szigeti Ildikó l Forrás: Facebook
 
Klubdélelőtt
2024. január 6. szombat, 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa