„Klubrádió
Esti gyors

Feladó: Orbán Viktor, Tárgy: Ezúttal nem migráns, menekült! – Selmeci János jegyzete

4/03/2022 16:55

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

Egy kétszínű ember mondatai, aki politikai okokból, de végre jót cselekszik. Selmeci János tolmácsolásában.

2022. március 04. Esti gyors-részlet / Selmeci János jegyzete - 2022.03.04.
02:11
00:00

Feladó: Orbán Viktor, tárgy: Így segíthet a bajbajutottakon (Ezúttal nem migráns, menekült!)

Tisztelt Honfitársam! (szavazóm)

Bekövetkezett az, amit mindannyian (kivéve barátomat, Vlagyimirt) szerettünk volna elkerülni, a szomszédunkban háború zajlik. Mindent elkövetünk azért, hogy hazánk ne sodródjon bele a fegyveres konfliktusba (ezért aztán úgy adok interjút a háborúról, hogy meg sem említem Putyin nevét), mert most is a magyar emberek biztonsága az első (hm, a második – az első a választási győzelmem).

A békéért dolgozunk (kivéve itthon, ahol évek óta hergelünk egymás ellen különböző csoportokat), és közben segítő kezet nyújtunk a bajbajutottaknak (és a köztévének is megengedjük, hogy újra kimondják a menekült szót). Az orosz-ukrán háború miatt százezrek menekültek el otthonaikból: kárpátaljai magyarok és ukránok.

Büszkék lehetünk arra, hogy hazánkban példaértékű összefogás jött létre, hogy megsegítse őket (bár azért elgondolkodtam, hogy leváltom Rogán Antalt, ezek szerint hét évnyi migránsozással és gyűlöletkeltéssel sem sikerült kiölnünk az emberekből a szolidaritást).

Ismét bizonyíthatjuk, hogy ez egy jó ország, amelyet jó emberek laknak (kivéve a nemzetietlen baloldal).

Külön segélyakciót indítottunk, hogy segítsünk azoknak, akik Ukrajnában maradtak, és azoknak is, akik hazánkban menedékre szorulnak (mondjuk lehet, könnyebb dolgunk lenne, ha nem építettük volna le a menekültügyi rendszert). 

Kérem, lehetőségeihez mérten Ön is támogassa az összefogást! (de ne a Gyurcsány félét! )

Őrizzük meg hazánk békéjét (meg lehetőleg Mészáros Lőrinc barátomnak a paksi beruházást), és nyújtsunk segítő kezet azoknak, akiknek most a legnagyobb szükségük van rá! (azaz ezúttal ne éheztessük őket, ahogy az arab bevándorlókat szoktuk)

Tisztelettel: Orbán Viktor, miniszterelnök (egy kétszínű ember, aki politikai okokból, de végre jót cselekszik

Selmeci János jegyzete az Esti gyors 2022. március 04-i, pénteki adásában hangzott el a szerző felolvasásában.