„Klubrádió
Kulcsrakész

Etika és szabvány a társasházakban – Társasházi ügyes-bajos

12/09/2023 20:04

| Szerző: Klubrádió

Aktuális adásunkból megtudhattuk, hogy szakértőnk milyen régóta "űzi" a szakmát, de az is kiderült, hogy egy társasházi képviselőnek limitált-e a kezelése alatt álló házak száma.

2023. szeptember 12. Kulcsrakész (2023. szeptember 12., kedd 14:00)
47:06
00:00
Műsorvezetők: Kárpáti Iván Szerkesztők: Kamasz László
Ismét a társasházakkal kapcsolatban kaptak választ hallgatóink szakértőnktől, Kaplonyi Györgytől, a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének (MTOSzSz) elnökétől.

Kárpáti Iván vendége többek között egy "próbaidős" lifttel, az Airbnb (azaz a rövidtávú lakáskiadással), a "szokásos" alapító okirattal, tűzvédelmi szabályokkal, a klímák kültéri egységének elhelyezésével, a katasztrófavédelmi ellenőrzésekkel, a vállalkozói szerződésekkel, egy körfolyosón tárolt kerékpárral, egy szövetkezeti csótányos lakással, egy közös költség tartozás miatt árverezésre ítélt lakással kapcsolatos kérdésekre válaszolt, de szó esett a műszaki ellenőr fontosságáról is.

Kaplonyi György felhívta a figyelmet egy nagyon hasznos kezdeményezésre, az idén szeptember 21-én, a tavalyi – első ízben megtartott sikeres – konferencia után ismét megrendezésre kerülő ingyenes szakmai konferenciára, ahol a téma a közös képviselők felkészítése lesz a 2024. évi új feladatokra.

Fotó: Klubrádió/KaLász
 

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. 

Jövő héten újra megmondjuk, hogy nagyjából mit kóstál a lakásuk ára. Hívjanak, írjanak!

Kulcsrakész 
2023. szeptember 12., kedd 14:00
Műsorvezető Kárpáti Iván
Szerkesztő: Kamasz László