„Klubrádió
Kulcsrakész

Az energiatakarékos ingatlanok tartják az árukat – Mennyit ér a lakásom?

19/10/2022 08:46

| Szerző: Klubrádió

Szinte hétről-hétre változik a hallgatók "Mennyit ér a lakásom?" kérdésére adott válasz. Sok tényező befolyásolja az éppen aktuális ingatlanpiaci értéket. Szerencsére szakértőink naprakészek, folyamatosan nyomon követik a gazdasági változásokat. 

2022. október 18. Kulcsrakész (2022. október 18., kedd 14:00)
49:36
00:00
Műsorvezetők: Kárpáti Iván Szerkesztők: Kamasz László
Az egekben a kamat. Ez a forintnak nagyon jó, de a hitelezést brutálisan érintheti. Hogy hat mindez az ingatlanpiacra?

"Azt látjuk hónapok óta, hogy csökken az érdeklődés az eladó ingatlanok iránt, viszont a kínálat meg egyre inkább nő. Ebben a gazdasági tényezők mellett benne van az is, hogy sokan még nem tudják, hogy mennyi lesz az a rezsi, amit a téli hónapokban ki kell fizetni, ezért amiket vélhetően a későbbiekben kevésbé jó áron tudnának eladni, kezdenek megjelenni a kínálatban" – mondta a Balogh László. Ehhez Róder Miklós hozzátette, hogy szerinte is az eddig megszokottaktól eltérően működik most a piac. "Sokkal kisebb most a kereslet, és minél nagyobb az ingatlan ez annál inkább igaz. A kis lakásokat – ha jó áron vannak – könnyebben el lehet adni. Ezzel együtt a kínálati árakban még nem látunk változást, a tulajdonosok egyszerűen nem hiszik el, ami történik".

Kárpáti Iván és a hallgatók segítségére voltak régi "kollégáink", Balogh László, az Ingatlan.com PR és elemzési vezetője és Róder Miklós, a Local Home ingatlanközvetítő tulajdonosa.

Fotó: Pixabay
 

Jövő héten Erő Zoltán, Budapest főépítésze lesz a Kulcsrakész vendége.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Kulcsrakész 
2022. október 17., kedd 14:00
Műsorvezető Kárpáti Iván
Szerkesztő: Kamasz László