„Klubrádió
Kulcsrakész

A jog csak leköveti a problémákat

15/06/2022 11:25

| Szerző: Klubrádió / Kamasz László

"Ha az érintettek normálisan tudnak kommunikálni, akkor nagyon sok minden megoldható jogászi közreműködés nélkül, de sok esetben kénytelenek vagyunk elmenni bírósághoz, ami messze nem a legszerencsésebb megoldási lehetőség, de ha az ügyfél nem tud másképp boldogulni, akkor ezt is meg kell lépni."

2022. június 14. Kulcsrakész (2022. június 14., kedd 14:00)
50:18
00:00
Műsorvezetők: Kárpáti Iván Szerkesztők: Kamasz László
"A jog nem tud megfelelő válaszokat adni, mindig csak leköveti a problémákat. Én azt tapasztalom, hogy előáll egy probléma, amit gyakran szőnyeg alá söpörnek, majd egy idő múlva kijön a szőnyeg alól, amire megpróbálnak megoldást találni. Ha az érintettek normálisan tudnak kommunikálni, akkor nagyon sok minden megoldható jogászi közreműködés nélkül, DE sok esetben pedig olyan jogvitákkal találkozom, amikor már a kommunikáció vagy annak a hiánya is akadálya annak, hogy megoldást találjunk. Akkor már normál úton nem igazán lehet segíteni, ha a felek egymást szidják, és már a másiknak a jogi képviselőjét sem hajlandóak meghallgatni. Ekkor következik az, hogy kénytelenek vagyunk másik platformra terelni az ügyet és elmenni bírósághoz, ami idő-, pénz- és energiaigényes. Messze nem a legszerencsésebb megoldási lehetőség, de ha az ügyfél nem tud másképp boldogulni, akkor ezt is meg kell lépni" – mondta állandó szakértőnk Dr. Nagy Zoltán ügyvéd, a Dr. Nagy Zoltán Ügyvédi Iroda tulajdonosa és az Ingatlanjog facebookos jogi fórum gazdája.

Fotó: Pixabay
 

Természetesen a Kulcsrakész ingatlanos magazinunkban hallgatóink ingatlanjogi kérdéseit is hasonló gyakorlatiassággal, szakértelemmel válaszolta meg az ügyvéd úr.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Jövő héten újra a "Mennyit ér a lakásom?" betelefonálós műsorunk következik, kedden 2-től várjuk hívásaikat.

Kulcsrakész 
2022. június 14., kedd 14:00
Műsorvezető Kárpáti Iván
Szerkesztő: Kamasz László