„Klubrádió
Kulcsrakész

Nedves témák, száraz tények

1/12/2022 11:07

| Szerző: Klubrádió

Eheti műsorunkban először a Dunánál jártunk. Hogy kerülhetünk közelebb a folyónkhoz, miközben a város más funkciói is működnek? A második részben pedig jönnek a friss információk az ingatlanpiac alakulásáról.

2022. november 29. Kulcsrakész (2022. november 29., kedd 14:00)
50:21
00:00
Műsorvezetők: Kárpáti Iván Szerkesztők: Kamasz László

Tömör Miklós / Valyo
 

Műsorunkban rendszeresen foglalkozunk épített környezetünk állapotával, használatának lehetőségeivel is. Kárpáti Iván erről faggatta Tömör Miklóst, a Valyo, város és folyó nonprofit egyesület elnökét, akik – ahogy a Facebookon is írják – szeretnék felülírni azt a képet, ami jelenleg a budapesti Duna-parton látható.

Szeretnék, ha az emberek tudnák használni a Dunát. Ha a Duna-part egy kapcsolódási pont lenne a vízhez, a természethez, ha az itt élők magukénak éreznék városukat és folyójukat, ha rákerülne az itt élők mentális térképére a Duna. Elképzelésük szerint a Duna-partnak elsődlegesen pihenő, sport és szórakoztató funkcióknak kell megfelelnie. Ezért hoznak létre olyan mintaprojekteket, amivel megmutatják milyennek szeretnék látni a Duna egy-egy szakaszát Budapesten. 

A Duna megközelíthetőségének igényét már sokan megfogalmazták, de költséges, nehezen megvalósítható terveket eszeltek ki a probléma megoldására. A csapat hiszi, hogy a munkába járók érdekeit szem előtt tartva, olcsó eszközökkel létrehozható jobb kapcsolat a Dunával.

 

Forrás: Facebook/Valyo
 

 

Benedikt Károly / DH

Hallgatóink már megszokhatták, hogy időnként "leülünk", és kicsit több időt hagyunk arra, hogy azokat a piaci folyamatokat elemezzük, ami alapján az ön ingatlana, otthona értéke is változik.

A Kulcsrakész második felében a – már más adásainkból is jól ismert szakértőnk, – Benedikt Károllyal, a Duna House PR és elemzési vezetőjével beszélgettünk az ingatlan- és hitelpiac jelenlegi állásáról, tendenciákról, prognózisokról.

Bizonytalanság, kivárás, átalakulás? Mi várható a hazai piacon? Közben – összehasonlításképpen – egy picit kikukkantottunk határainkon túlra is.

Jövő héten a Mikulás szánján Dr. Nagy Zoltán ügyvéd érkezik hozzánk, aki ismét  ingatlanjogi tanácsokkal látja el hallgatóinkat.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Kulcsrakész 
2022. november 29., kedd 14:00
Műsorvezető Kárpáti Iván
Szerkesztő: Kamasz László