„Klubrádió
Publicisztika
Isten, Haza, Család – Neuman Gábor jegyzete
Publicisztika

Isten, Haza, Család – Neuman Gábor jegyzete

A Fidesz-KDNP együttesen és teljes egyetértésben úgy gondolja, hogy kegyelem-ügy le van zárva, a felelősöket megbüntették, és mindenki sétáljon tovább, nincs itt semmi látnivaló. Majd hoznak olyan törvényeket, Lázár nagy sajnálatára fölakasztani nem lehet ugyan a pedofilokat, de évtizedekre ki lehet vonni őket a forgalomból, és akkor folyhat tovább ennek a tejjel-mézzel folyó Duna-Tisza köze tájának a felvirágoztatása.

Kinek az országa? – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Kinek az országa? – Szénási Sándor jegyzete

Végignézve a lista nyilvánosságra került részét, a ráció, vagy nem vendégmunkásnyelven fogalmazva a józan ész szikrája nem feltétlenül villan fel, de lássuk be, a komikum mögött a magyar kormány féltő szeretete lapul, a hazai, kvalifikált munkahelyek védelme, leszámítva a honatyasági segédmunka érthetetlen tilalmát. És ezért hálásnak kell lennünk.

A sovinizmus ötven árnyalata – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

H. M.: A sovinizmus ötven árnyalata

Az érzékeny fülűek ma is kihallhatták a nagyorosz sovinizmus minden árnyalatát Vlagyimir Putyin (amúgy főállású háborús bűnös) beszédéből. A sovinizmus mind az ötven árnyalatát, amit csak egy pusztuló birodalom fel tud vonultatni.

Nemcsak matek – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Nemcsak matek – Szénási Sándor jegyzete

Anna Arutunyan, a CNN elemzője szerint Ukrajnának kell engednie, és nem a Nyugatnak döntésre jutnia, mi lesz abból, ha Putyin győzelemmel vonul le erről a sakktábláról, a nagyszájú Nyugat pedig megalázottan. Az orosz birodalmi álmok dagadnak tovább, és ezek, mint a kelt tészta, idővel mindig kifutnak a teknőből. Ez az elemzőnek eszébe se jut. Ő úgy számol, hogy egy 37 milliós nép nem győzhet le egy 143 milliósat, és ha Kijevnek nincs félmillió új regrutája, hát tegye fel a kezét, már bocs.

Szerelvényünk a vakvágányon zavartalanul vesztegel – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

Szerelvényünk a vakvágányon vesztegel

Az új köztársasági elnök már eddigi munkája során is mindenben megfelelt a központi akaratnak, alkotmánybíróként is a vezér akaratával egyezően csapott el népszavazást, ellenzéki beadványt és mindent, a helyére lépő jogtudós pedig szintén a vezért és kormányát szolgálata igen jó pénzért minden olyan ügyben, amikor jogvita támadt a nemzetközi porondon.

Menza – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Menza – Józsa Márta jegyzete

Soha sincs korán ahhoz, hogy felnőttnek tekintsenek, ám most úgy látszik, ahhoz sincs késő, hogy felnőttként gondolják azt rólunk, hogy ne tudnánk választani tényleges, és nem kamu alternatívák közt.

Orbán Viktor kalandjai a szuverenitás és a családi üzlet között – Kárpáti Iván jegyzete

5/12/2023 18:02

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

Akik őt Európában jobban ismerik, mint mi, nyilván tudják, hogy mennyi az ára Orbán Viktor szuverenitásának. Tisztában vannak vele, hogy a klánnak szüksége van az európai adófizetők pénzére, egy ponton túl nincs "szabadságharc", csak üzleti érdekek. Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyorsban.

2023. december 05. Esti gyors-részlet (2023.12.05. Kárpáti Iván jegyzete)
02:00
00:00

A szokásos stratégiája megint beválni látszik Orbán Viktornak. Nem az országnak, neki. Az uniós politikusok és a nyugati sajtó azt találgatja, vajon elvből blokkolja, hogy elinduljanak a tárgyalások Ukrajna EU-csatlakozásáról, vagy ennek ürügyén próbálja kicsikarni a jogállamisági problémák miatt blokkolt eurómilliárdokat.

Elvekről nehéz lenne a miniszterelnök kapcsán vitatkozni, mert többnyire üzleti, hatalomtechnikai érdekei vannak és ehhez van szabva az ideológia. A háború újabb remek lehetőséget adott neki, hogy a világpolitika színpadára felkerüljön, legalább a statiszták közé, néhány sornyi saját szöveggel. Macron francia elnök most azzal tiszteli meg, hogy Élysée-palotába invitálja csütörtökre, egy kis baráti unszolásra. Orbán elégedett mosollyal az arcán fog kikászálódni az autóból, elcammogni a díszőrség előtt, meglapogatni az elnök hátát. Tényező lett megint, pusztán annak a ténynek köszönhetően, hogy egy EU-tagország miniszterelnökeként olyan eszközöket biztosít számára a szervezet, ami saját súlyánál és jelentőségénél nagyobb zsarolási potenciált biztosít neki.

Ennek hátterére amúgy a napokban egész őszintén rávilágított a külügyi intézetben tartott eligazításon: keménynek kell lenni, hogy majd legyen miből engedni. Ez a gyakorlatban úgy működik, hogy a háttérben a végén mindig enged – a sokat szidott orosz szankciókat is simán megszavazta -, itthon pedig utcai harcosnak, illetve legújabban nindzsának van eladva, az erre fogékony közönségnek. Akik őt Európában jobban ismerik, mint mi, nyilván tudják, hogy mennyi az ára Orbán Viktor szuverenitásának. Tisztában vannak vele, hogy a klánnak szüksége van az európai adófizetők pénzére, egy ponton túl nincs „szabadságharc”, csak üzleti érdekek.

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2023. december 5-i műsorában hangzott el. Kiemelt képünk Orbán Viktor TikTok-oldaláról származik, a videó címe: Nindzsakormány.