„Támogassa
A lényeg

Orbán: Ukrajna EU-tagságának tárgyalása ne is kezdődjön meg

1/12/2023 08:02

| Szerző: Klubrádió

Ukrajna uniós tagsága ma nem esik egybe Magyarország nemzeti érdekeivel. A kormány azt javasolja, hogy ne is tűzzék ezt napirendre, hozzá se kezdjenek a csúcsértekezleten a megvitatásához. Azt javaslom, hogy Ukrajna EU-tagságának tárgyalása ne is kezdődjön meg.

Magyarország elég jó állapotban van ahhoz, hogy ezt el merje mondani

– tudatta a Kossuth rádiónak adott péntek reggeli "interjújában" Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint Európának gazdasági bajai vannak, és közben vagonokban küldi a fegyvert és a pénzt Ukrajnába. Azért, hogy győzzön a frontvonalon, de nem győz. Erősen kétséges, hogy ha több pénzt küldenénk, akkor győzne. Nem a háborúra kell költeni, hanem a békére és a tűzszünetre – mondta.

Miniszterelnöki interjú a Kossuth Rádióban
 
Orbán a Kossuth rádióban korábban. Fotó:MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
 

Természetesen szóba került a szuverenitásvédelem is.

Külföldről kétféle befolyásolás létezik. Vagy a kormányt próbálják befolyásolni, de ha ez nem megy, akkor a másik oldalt keresik. Az az ország érdeke, hogy olyan egyértelmű és világos szabályok legyenek, amiket nem lehet kijátszani – fejtette ki Orbán.

Ami a jó öreg inflációt illeti, szerinte 2023 volt a legveszélyesebb év.

"A magyar emberek miért dolgoztak idén? Hogy ne legyen rosszabb, hogy megvédjék azt, amit elértek. Mi a munkánk értelme 2024-ben? Az egy reményteljes esztendő. Azért fogunk dolgozni, hogy jobb legyen, hogy ez a reményteljes esztendő nem vágyálom, hanem elérhető lehetőség" – biztosította hallgatóságát Orbán Viktor (A 24.hu nyomán)