„Klubrádió
Publicisztika
Európa és én – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Európa és én – Selmeci János jegyzete

Nekem Európa egy boldog összenézés, amikor felszállunk a repülőre, a külföldön hallott magyar szavak, az élmény, hogy szívesen látnak minket a szicíliai kocsmától a bécsi kávézóig mindenhol, látni, hogy azért máshol sem Kánaán az élet, és ez aztán tényleg közös bennünk, ahogy a külföldre szakadt barátok és családtagok is, akik hálisten nem vesznek el, hazajönnek, elmegyünk hozzájuk, tanulunk a sorsukból, és persze azokéból is, akiknek Európa még az olcsó fapadossal is messze van.

Alkotmányos demagógia – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Alkotmányos demagógia – Hardy Mihály jegyzete

Unalomig ismétlik: "no war, no gender, no migration." Faék egyszerűségű rémisztgetés, de a jelek szerint bizonyos emberekre mégis hatása van. Különösen most, a választási kampányban pörgetik ezerrel. Akármennyibe is kerül, pénz nem számít. Dől a kormányzati megrendelés a Facebook-os és Youtube-os Fidesz-kampányvideók sugárzásáért.

A nagy pénztárca – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

A nagy pénztárca – Rózsa Péter jegyzete

Az egyik legnagyobb hiba, hogy az elmúlt húsz évben a kormányok mindegyike szinte kizárólag az anyagi előnyök szempontjából értelmezte az európai uniós tagságot. Ezt a Fidesz-kormány azzal fejelte meg, hogy végtelenül lebutított, primitív kommunikációval rohanta le a lakosságot, ennek következtében jelentős tömegek számára az EU nem jelent mást, mint egy nagy pénztárcát, s ezzel egyidőben Magyarország ellenségét.

Az “ellenségeskedés ördöge” – Dési János jegyzete
Publicisztika

Az “ellenségeskedés ördöge” – Dési János jegyzete

Fejtő Ferenc bölcs ember volt, és elég jól ismerhette az “ellenségeskedés ördögét” – nemhiába óvott ettől. Arra azonban ő sem számított, hogy az ördög ezúttal megint piros-fehér-zöld mackóruhát húz magára, időnként Louis Vuitton kiszerelésben – és innen indul az európai értékek elleni támadásra.

Cifraszűr és alibibeszédek – Neuman Gábor jegyzete
Publicisztika

Cifraszűr és alibibeszédek – Neuman Gábor jegyzete

Véletlenül a köztévé egyik csatornáját néztem, elbambultam. A Hungarikum Díjátadó Gála ment, Navracsics Tibor állt a színpadon. Olyan volt az egész, mintha a '70-es évek valamelyik május elsejéjén ünnepi beszédet mondott volna Korom elvtárs, vagy Berecz elvtárs...

Szegény éhes magyar választó lakomája – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Szegény éhes magyar választó lakomája

És akkor jött Magyar Péter, aki eddig nem volt rajta az étlapon, bár nem tűnik tökéletesen finomnak, és félelmetesen hasonlít is az egyik korábbi főételre, de a reménytelenül éhes ellenzéki választóknak, akikkel már tényleg minden rosszat megetettek, most reményt ad arra, hogy legalább egy kicsit jól lehet lakni.

Képmutatás – Kárpáti Iván jegyzete

6/02/2024 18:03

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

A Fidesz egész univerzumot épített az úgynevezett "gyermekvédelem" köré, ami a gyakorlatban könyvek fóliázását és kiállítások korhatárossá tételét jelenti. A gyermekekre leginkább veszélyes elemeket pedig visszaengedi közénk.

2024. február 06. Esti gyors-részlet (2024.02.06. Kárpáti Iván jegyzete)
01:41
00:00

"Az én elnökségem alatt nem volt, és nem is lesz kegyelem a pedofiloknak, ez így volt ebben az esetben is” – kommentálta Novák Katalin az elemi felháborodást kiváltó kegyelmi döntését. Valóban, az illető igazgató-helyettes nem molesztálta szexuálisan a gyerekeket. Bűne azonban semmivel sem kisebb, hiszen visszaélve hivatásával, beosztásával, tekintélyével egy pedofilt védett és ezzel nem mellesleg újabb traumának tette ki a sértetteket, akkor is és most is.

"Minden kegyelmi döntésre igaz az is, hogy természeténél fogva megosztó, és én az elém terjesztett több száz kegyelmi kérvényről minden esetben igyekszem a leginkább körültekintően dönteni" – mondta szintén Novák. Nem, drága elnök asszony, ez nem egy megosztó kérdés! Nincs olyan ép lelkű ember ebben az országban, aki szerint helyes döntés volt szabadlábra helyezni, de ami még rosszabb, hivatásának gyakorlásához újra lehetőséget adni ennek sötét gazembernek.

A Fidesz egész univerzumot épített az úgynevezett "gyermekvédelem" köré, ami a gyakorlatban könyvek fóliázását és kiállítások korhatárossá tételét jelenti. A gyermekekre leginkább veszélyes elemeket pedig visszaengedi közénk. Pontosan ez történik a migráció elleni küzdelemben is: ezrével eresztik ki a börtönből azokat, akik aztán újabb tömegeket próbálnak áthozni a határon. Mi ez az őrület? Miért hagyjuk?

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2024. február 6-i adásában hangzott el.