„Klubrádió
Publicisztika
Egy kis segítség O.V.-nek – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Egy kis segítség O.V.-nek – Szénási Sándor jegyzete

A helyzet tehát az, hogy Belgium demokrácia, néhány korlátolt, és hatalommal rendelkező polgára viszont a legjobbkor játszott Orbánék kezére, akik most annyi vesztett meccs után újra tematizálhatják a közéletet azzal, hogy lám Brüsszelben a szabadság és az elnyomás erői küzdenek, és nem kérdés, hogy ők minek a mártírjai.

Spárbox – Dési János jegyzete
Publicisztika

Spárbox – Dési János jegyzete

Ez a miniszter körülbelül felméri a helyét a világban és beáll egy ilyen színvonalas üzleti vitába, segédcsendőrnek. Most még csak a kisebb pofonok kiosztása tartozik rá, de bizonyára belejön majd még a verőember szerepébe. Drukkoljunk neki. A Spar meg vegyen bokszleckéket, ha nem tetszik neki a vircsaft.

Couleur locale – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Couleur locale – Józsa Márta jegyzete

Erre itt azt mondanók: megoldjuk okosba’. És azt is tesszük: ha nincs orvos, akkor gyógyíttatunk kézrátéttel, ha nincs iskola, akkor egy határral odébb küldjük a gyerekeket tanulni és így tovább. Miközben egy várbeli teraszon pöffeszkedik vastag tárcájával egy-két fazon, és még ezen is ő keres.

Reiki – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Reiki – Szénási Sándor jegyzete

A reiki, bulvárszint ide, vagy oda, régóta áthatja nemcsak a kórházi világot, de a közéletet, sőt a politikát is, ergo azt is régóta tudjuk, hogy a kézrátétel igenis boldoggá teszi a magyart, másra már nem is vágyik.

Képmutatás – Kárpáti Iván jegyzete

6/02/2024 18:03

| Szerző: Kárpáti Iván/Klubrádió

A Fidesz egész univerzumot épített az úgynevezett "gyermekvédelem" köré, ami a gyakorlatban könyvek fóliázását és kiállítások korhatárossá tételét jelenti. A gyermekekre leginkább veszélyes elemeket pedig visszaengedi közénk.

2024. február 06. Esti gyors-részlet (2024.02.06. Kárpáti Iván jegyzete)
01:41
00:00

"Az én elnökségem alatt nem volt, és nem is lesz kegyelem a pedofiloknak, ez így volt ebben az esetben is” – kommentálta Novák Katalin az elemi felháborodást kiváltó kegyelmi döntését. Valóban, az illető igazgató-helyettes nem molesztálta szexuálisan a gyerekeket. Bűne azonban semmivel sem kisebb, hiszen visszaélve hivatásával, beosztásával, tekintélyével egy pedofilt védett és ezzel nem mellesleg újabb traumának tette ki a sértetteket, akkor is és most is.

"Minden kegyelmi döntésre igaz az is, hogy természeténél fogva megosztó, és én az elém terjesztett több száz kegyelmi kérvényről minden esetben igyekszem a leginkább körültekintően dönteni" – mondta szintén Novák. Nem, drága elnök asszony, ez nem egy megosztó kérdés! Nincs olyan ép lelkű ember ebben az országban, aki szerint helyes döntés volt szabadlábra helyezni, de ami még rosszabb, hivatásának gyakorlásához újra lehetőséget adni ennek sötét gazembernek.

A Fidesz egész univerzumot épített az úgynevezett "gyermekvédelem" köré, ami a gyakorlatban könyvek fóliázását és kiállítások korhatárossá tételét jelenti. A gyermekekre leginkább veszélyes elemeket pedig visszaengedi közénk. Pontosan ez történik a migráció elleni küzdelemben is: ezrével eresztik ki a börtönből azokat, akik aztán újabb tömegeket próbálnak áthozni a határon. Mi ez az őrület? Miért hagyjuk?

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2024. február 6-i adásában hangzott el.