„Támogassa
A lényeg

Novák Katalin undorodik a pedofíliától

6/02/2024 13:26

| Szerző: Klubrádió

Ezt egy keddi sajtótájékoztatóján árulta el.

„Undorodom a pedofíliától, az egyik leggusztustalanabb, legsúlyosabb bűncselekménynek tartom. Az én elnökségem alatt nem volt, és nem is lesz kegyelem a pedofiloknak, ez így volt ebben az esetben is. A pedofilok elleni szigorú fellépésnek, a pedofilok nyilvántartásának bevezetésének én voltam az egyik leghangosabb élharcosa annak idején” – mondta Novák Katalin köztársasági elnök kedden az örmény elnökkel közösen tartott budapesti sajtótájékoztatóján.

"Megbánta-e elnök asszony, hogy aláírta a kegyelmi kérvényt, megfordult-e a fejében, hogy lemond, és kész-e megindokolni a döntését a nyilvánosság előtt?” – kérdezte ennek apropóján Novákot az atv. 

Az örmény köztársasági elnök Budapesten
 
Novák Katalin és Vahagn Hacsaturján örmény köztársasági elnök az Országház előtt. Forrás: MTI/Illyés Tibor

A pedofilok elleni szigorúbb fellépésnek, a pedofilok nyilvántartásának a bevezetésének ő volt az egyik leghangosabb élharcosa annak idején – válaszolta erre Novák.

Az elmúlt napokban egy olyan politikai kampánynak vagyunk a tanúi, amely rengeteg valótlan állítást tartalmazott. Minden kegyelmi döntésre igaz az is, hogy természeténél fogva megosztó, és én az elém terjesztett több száz kegyelmi kérvényről minden esetben igyekszem a leginkább körültekintően dönteni” – összegzett a köztársasági elnök, kiemelve, hogy három gyereket szült és nevel föl, és

mindig a magyar családok mellett áll.