„A
Szabadság Klub
Arató András: Na, PIM neki! Vagyis PZT meg TTT
Szabadság Klub

Arató András: Na, PIM neki! Vagyis PZT meg TTT

Egységes lesz a honi kultúra képe, szilárdan nemzeti. A demeteri kéz mutató ujja irányt ad a coca-cola mámortól fertőzött egykori Ifjúsági Park helyenként nyakkendőt sem viselő, liberális eszmékkel megfertőzött néhai közönségének. (Ma ugyanott évet értékel a nemzet krémje). Mert ha nem lépünk fel időben, ezek a fiatalok elébb csak rollingstones-osan rángatóznak, később partinagyot olvasnak, és alföldy színházakba járnak.

Kukorelly Endre: A-nak B-től
Szabadság Klub

Kukorelly Endre: A-nak B-től

"Az ironikus attitűd és mosolygás csak a reflektálatlanul gyűlölködőkre vonatkozik. Mindenen nem mosolygok: ha reflektált gyűlölködés tapasztalok, lefagy rólam. Baszottul nem nézek távolba elnézően, semmi geciséget nem nézek el."Kukorelly Endre válasza Kardos András "Kerteljük műveinket"? című publicisztikájára. 

Vásárhelyi Mária: Boldogság, gyere haza!
Szabadság Klub

Vásárhelyi Mária: Boldogság, gyere haza!

Hogyan is lehetne boldog a többség egy olyan országban, amely folyamatosan a kormány által szított félelemben él, ahol lassan egy évtizede veszélyhelyzetet imitál a hatalom. Ahol a társadalomi csoportok tagjai között a legerősebb kohéziós erő a többi társadalmi csoport iránti gyűlölet.

Kardos András: A
Szabadság Klub

Kardos András: A "hit" átváltozó művésze és talpnyalonca

Bencsik diktatúraszolgáló egyed kétségkívül magyar ember, ezért nagyon megnyugtató, hogy ugyan jó mélyen eldugva, de benne is lakozik egy darab Petőfi. El sem merem képzelni, hogy ez az ember még mely diktátorok igazhitű talpnyalonca lenne, ha netán mégsem lakoznék benne az az icipici Petőfi.

Kardos András: A diktatúra nyelvi orgiája

19/03/2023 10:09

| Szerző: Kardos András

"Zelikének meg elmondom majd, hogy semmiképpen se vágja magát az ártatlanok pózába, mert nem ártatlan. S hogy CIA ügynökként hazafit játszani legalább annyira ripacskodás, mint fasszal zongorázni." (Mandiner)

Először is: Zelike, az Zelenszkij, Ukrajna elnöke. Másodszor: ezek a förtelmes mondatok Bayer Zsolt tollából lettek gépre hányva, méghozzá egy olyan blogban, melyben a szerző Hágát „kopírozva” nemzetközi elfogatóparancsot „ad ki” Biden és Zelenszkij ellen. Van Victor Klemperernek, a nagyszerű történésznek A Harmadik Birodalom nyelve című alapkönyvében egy mondat. Voltaképpen erről a mondatról szeretnék írni, mert Bayer Zsolt iránti undorom nem engedi meg, hogy ezredik alkalommal bizonygassam róla újra és újra, hogy mekkora aljadék. Mert az. Aki egy megtámadott nép vezetőjéről háború közben, életek elhullása közben, az ország területének védelme közben ilyen nyelven beszél az elnökről: az bizony morál nélküli gazember. Erről nincs mit többet szólni, pedig csak két mondatát idéztem ennek az emberileg elrohadt illetőnek.

Nézzük inkább Klemperert: „A nyelv mindent leleplez.” Ez az igen egyszerű mondat abból a zseniális könyvből való, melyben Klemperer napló formában rögzítette az LTI-nek, a Lingua Tertii Imperii-nek, a Harmadik Birodalom nyelvének kifejlését, sajátságait, azt a borzalmas univerzumot, amelyet a náci birodalom nyelvében is artikulált. Bár nem tartozom azok közé, akik Orbán rendszerét fasisztának tartják, sőt kifejezetten félrevezetőnek gondolom a fasisztázást, mert ez az ideológia primátusára utal, márpedig Orbán diktatúrájának semmiféle ideológiája nincsen. Azt csak alkalmazza, propaganda és manipulációs célból, a hatalom megtartása, a maffiaállam működtetése, és a rajongók lehetséges identitásképzése végett.

Nézzük azonban most az OBINY-t, azaz Orbán BIrodalmának NYelvét. Legyen az egyik véglet Bayer fent idézett förmedvénye. A másik Orbán ünnepi szónoklatának egy mondata, melyben azt állította Petőfiről, hogy ha ma élne a 12 pont elé azt írná, hogy „béke”.

Bár tartalmilag Orbán mondata úgy hülyeség, ahogy van, de azt állítom, hogy Bayer ocsmány és aljas szövege ugyanannak a nyelvhamisítási birodalmi nyelvnek a tartópillére, mint Orbáné. Látszólag az egyik durva, megsemmisítő mondat az ukrán elnökről, aki Bayernál már CIA-ügynökké vedlett, és úgy játssza a hazafit. (Mostan a zongoráról és a nemi szervről nem beszélek, de nem szeméremből, vagy a Bayer által gyűlölt pc okából. Egyszerűen nincs rá szükségem a bizonyításhoz. Álljon meg az a fallosz Bayernél önmagában, pont ölég az.) Orbán víziója, egy közvetlenül nem politikai, hanem Petőfi emlékét dicsőítő beszédben lőn nyelvi képzetté. Azt állítom, hogy a beszéd éppen ezzel az eszelős 12 pont elé Petőfivel odaíratott „béke” szóval egyszerre kapta meg a legaktuálisabb politikai jelentést, vagyis a Fidesz hazug békepropagandájának a Petőfi általi legitimitását, és egyszerre evokálta pontosan ugyanazt a nyelvhatalmi univerzumot, amelyet Bayer is szolgál.

Ez a nyelvhatalom pontosan ugyanazt a célt szolgálja, mint az LTI. Vagyis: a nyelv uralása a hatalom birtoklását jelenti, ugyanis a Fidesz diktatúranyelve egyrészt elnémítja a kritikát, másrészt felkínálja az azonosulást a maffiaállammal. Vegyük észre, hogy a mindenféle realitást nélkülöző „béke” követelmény megfosztotta az ellenzéket a nyelvétől, hiszen ki az a barom, aki a tömegek szemében a háború „pártjára” akarna kerülni. Plusz ennek összekötése Petőfivel, ’48-cal, a 12 ponttal főnyeremény a kritika ellen: ebben az egy mondatban, mely ugyan egy hatalmas baromság, de benne van a Fidesz nyelvi propaganda gépezetének, ezáltal az OBINY-nak, vagyis a birodalom nyelvének az egyik oldala. A „megvédlek titeket”, a magyar különleges küldetésű nép, és a többi és a többi.

Bayer viszont a lekezelő-gyűlölködő-leleplező kocsmai sódert nyomja, ő most az ellenségképzés, az oroszbarátság és USA-gyűlölet, és egyáltalán a megtámadott fél védekezésnek teljes lekezelése, vezetőjük lehányása. Mert az ellenségképzés, a lenézés, a durvaság, mind-mind a Fidesz-propaganda nyelvhatalmi gépezetének a másik oldala, úgy kerek a világ, ha mindent leuralunk, megvetünk, sőt lehányunk, csak a „mi magyarjainkat” védjük meg, de őket aztán mindentől. És csak kéjelegjenek abban híveink, hogy Bidentől Leydenen át Zelenszkijig minden „szövetségesünk” aljas és kretén, ámde Erdogan meg a „testvérünk”.

A maffiaállam nyelvi kliséi és szavai, sőt mondatai, az erő, a harc, a megvédjük, a genderőrület, a Soros-gyűlölet, egy szóval az OBINY, nem más, mint a hatalom örökkévaló megtartásának eszköze, egy szándékosan primitív, és a gyűlölet mocsarában megmártózó identifikáció. „A goebbelsi propaganda nagyszerűen értett hozzá, hogy a súlyos és roppant kemény vereségeket szinte győzelemmé, mindenesetre a katonai szellem lélekemelő diadalává változtassa” – írja Klemperer.

Nézzük csak meg: Zelenszkijből CIA-ügynököt faragnak, Petőfit a diktatúra nagy hagyományának tartatják, Orbán maga szinte Petőfiként nulladik békepontokat írogat az egykori 12 pont elé.

Csakhogy: Lehet Bayer nyelve mocskos, lehet Orbán nyelve manipulált, lehet a Fidesz nyelvével ideig-óráig rajongó milliókat is szerezni. De egyet biztosan nem lehet: véglegesen nem tudják elvenni a magyaroktól a szabadságot és a demokráciát.

Ugyanis ez egy olyan nép, mármint a magyar, mely ha későn is, de mindig felébred a diktatúrák nyelvi orgiájából.