„Hírek
Szabadság Klub
Gábor György: Járt utakon, kitaposott ösvényeken
Szabadság Klub

Gábor György: Járt utakon, kitaposott ösvényeken

Annak idején, Rákosi Mátyás születésének 60. évfordulóján az Operaházban rendezett ünnepségen Dobi István a beszédét azzal kezdte, hogy a nagy ünnep fényét azon nyomban igyekezett kozmikus magasságokba emelni, s rétori bravúrral mindjárt az első mondatában, internacionalista auftaktként és nemzeti antréként, mintegy dialektikusan, továbbá leheletszerű eleganciával kifejezve a politikai miheztartás halkan, ámde annál határozottabban javasolt és támogatásról biztosított ösvényét, felhívta a figyelmet arra, hogy Rákosi elvtárs születésnapja növeli hálánkat és hűségünket a nagy felszabadítónk és támaszunk, a testvéri Szovjetunió és a hatalmas Sztálin iránt.

Csillag István: Tízévente
Szabadság Klub

Csillag István: Tízévente

"A szépen, nemesen és választékosan élő Orbán-elitnek Orbán nyomdokaiba lépve el kell jutnia a közpénz magáncélra való felhasználásától (sikkasztás), az ellenfél ellenséggé nyilvánításáig, majd a közösen elfogadott szabályok saját személyes érdekeikre írásától az idegen érdekek gátlástalan kiszolgálásáig."

Gábor György: Ráhel és a pünkösdi tananyag
Szabadság Klub

Gábor György: Ráhel és a pünkösdi tananyag

A tanulás zsidó hagyományából átvett újszerű elemmel jelentkezett a Corvinus Egyetem és a miniszterelnök saját lábán álló és a saját férjének cégét képviselő Orbán Ráhel. A család, Ráhel és István a zsidó sávuot elsőrendűen fontos üzenetét közvetítették, amelynek készséggel biztosított helyet a Corvinus Egyetem.

Holoda Attila: Kinek lesz erre energiája?
Szabadság Klub

Holoda Attila: Kinek lesz erre energiája?

Ha diplomáciai toporzékolásból, felesleges hangulatkeltésből és vétófenyegetésből energiát lehetne termelni, akkor talán már régen a világ energiaexportőrei közé tartozhatnánk, ám a szomorú valóság az, hogy dumából, magánrepülős rongyrázásból és hepciáskodásból nem lesz több energiánk most sem.

Gábor György: A mi kis keresztény-nemzeti darálónk
Szabadság Klub

A mi kis keresztény-nemzeti darálónk - Gábor György publicisztikája

Pártunk és Maffiánk helyesen teszi, ha ledarálja a lélegeztetőgép dokumentumait, s velük minket, a mi munkánkat, adónkat és összespórolt pénzünket, mert autópálya-matrica ügyben 63 év múltán is hősiesen, bátran, elszántan és öntudatosan reklamálunk, ám ha ledarálják többszáz milliárd forintunkat, az senkit sem zavar, azért nem emeljük föl a hangunkat, nem reklamálunk, nem küldjük el őket oda, ahová leginkább tartozónak gondoljuk mindüket, hanem szépen és fegyelmezetten négyévenként újraválasztjuk őket.

Kardos András: Az őrület embertelensége

8/03/2023 13:36

| Szerző: Kardos András

"Kósa olyan szörnyűségeket mond, hogy ez csakis úgy lehetséges, hogy a gonoszságot az őrülettel a nyelv feletti teljes kontrollvesztés állapotában delirálta."

Ha ilyesmire ébred az ember, ráadásul mindjárt két ilyen őrülettel találkozik, akkor jobb, ha az első kávéja mindjárt három lesz. Az egyik hírt még ép ésszel és egy kávéval túléltem, hogy ugyanis Kásler Miklós onkológus exmindenségügyi miniszter mostantól a Magyarságkutató Intézet főigazgatója lesz. Én már semmin se csodálkozom, mért pont ott ne lenne főigazgató a mindenség egyik polihisztora. (Mondjuk Palkovics vagy Pintér Sándor se piskóta mindenségügyben.)

Egy kávé, túléltem. Hanem de aztán. Ezt tessék olvasni:

Kósa Lajos szerint, ha Oroszország elveszíti a háborút, akkor atomháború lesz, akkor pedig nem nyer senki, sőt, mindenki veszít. De ha Ukrajna veszít, akkor

„teljesen nyilvánvaló, hogy Ukrajnából marad valami. Tehát az egy óriási ország, az oroszoknak meghaladja az integráció a képességét. Itt is lesz valami modus vivendi (ellentétes érdekeltségű társadalmi csoportok kompromisszumos együttélése). Az ukránok nem párolognak el, nem mennek el az utolsó szálig. És egyébként az ukránok hallatlan nehéz helyzeteket éltek már túl, lásd holodomor. Akkor egyébként sokkal többen haltak meg (...) az ukránok közül, mint itt a háborúban az emberveszteség. És túlélték. Tehát magyarul Ukrajna is lesz, ukránok lesznek. Jobb lenne már most azzal szembesülni, hogy oroszok is lesznek, ukránok is lesznek, próbáljunk meg valamit összehozni, hogy egyáltalán minél kevesebb kár legyen.”

A harmadik kávé után már azt kell mondanom, hogy Kósa szövege nem egy egyszerűen az őrület nyelve, azt már megszoktam a Hír TV felől, hanem, és ezt humanizmusom teljes bevetésével mondom: Kósa olyan szörnyűségeket mond, hogy ez csakis úgy lehetséges, hogy a gonoszságot az őrülettel a nyelv feletti teljes kontrollvesztés állapotában delirálta.

Nézzük akkor, bár ne kéne: Az oroszok nem veszthetnek, mert akkor atomháború lesz. Ezt most nem vitatnám meg, nem értek vele egyet, de legalább értem a mondatot.

Hanem aztán, negyedik kávéra: ha az ukránok veszítenek, akkor is „marad belőlük valami”. Tessék?!

Itt már véget ért a normalitás. Még akkor is, ha nehezen bár, de kiderül, hogy Kósa Ukrajna területére gondol, talán. Értik, marad valami belőle, nem kell izgulni. Őrület és gonoszság elegye.

Fokozzuk: az ukránok edzett népek, sok mindent kibírtak, például a holodomort, azaz az éhínséget is túlhalta néhány millió ember. Ez már nem az ország területe, itt már emberekről beszél. Nem kell izgulni, mondja, a mostani háborúban kevesebben halnak meg, mint a holodomor alatt, és az ukrán kemény népség, azt is kibírta.

Na, itt már eldobtam a kávéscsészét. Ez maga a téboly, méghozzá egy kontrollját vesztett gonosz nyelv őrülete.

De Kósa még tovább fokozza: nyugi emberek, az ukránok a saját halálukat is túlélik. Tehát: Ukrajna veszít, Oroszország nyer, ukránok túlélnek, mi meg „próbálunk meg összehozni valamit.” Hogy kevesebb legyen a kár.

Értik: Az oroszok elfoglalják Ukrajna egy részét, no nem az egészet, azt nem bírnák „integrálni”, nyugtat meg, de ha mondjuk fél Ukrajna Putyiné lesz, akkor mi csináljunk valami kármentést.

Hát az elmúlt 13 évben sok szörnyűséget olvastam már a Fidesz különböző akárkijeitől. De, amit Kósa most produkált, az a kontrollveszett embertelen őrület olyan foka, amit normális ember nem is kommentál.

Vagyis: két következmény adódik mindebből:

Én nem vagyok normális.

Je suis ukrainien.