„Köszönjük,
Publicisztika
Jogállami sufnituning – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Jogállami sufnituning – Hardy Mihály jegyzete

Ez a mostani négyhónapos, tulajdonképpeni ex-lex állapot sem jöhetett volna létre, ha Magyarország jogrendjét, azt a bizonyos, egykor jogállamnak titulált valamit, nem buherálta, sufnituningolta volna agyon – a saját szája íze szerint az Orbán-kormány és a Fidesz.

A kijárat szakadatlan keresése – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

A kijárat szakadatlan keresése

Orbán színpadán a díszletmunkások már bontják a kijáratot a magyaroknak, akik a vesztett csata után megint győzelmesen távoznak majd, már ha nem omlik rájuk egy tartógerenda.

Szakadék előtt kávészünet – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Szakadék előtt kávészünet – Szénási Sándor jegyzete

Egy hölgy közölte, hogy mától egyetlen betevője a capuccino lesz, mégpedig éjjel és nappal, '56-osok unokája ő, aki nem tűrheti a justizmordot, és a tejeskávé szakadatlan fogyasztásával ország-világ, de még Gianni Annoni előtt is hajlandó demonstrálni, hogy eddig és ne tovább a magyar nemzet megbecstelenítésében.

Kimegy, beül – Kárpáti Iván jegyzete
Publicisztika

Kimegy, beül – Kárpáti Iván jegyzete

Magyar Péter mondanivalója, álláspontja, ilyen tempó mellett finoman szólva nem mindig koherens. Azt mondta, nem megy Brüsszelbe, majd egy irányított szavazással legitimálta döntését, amit idővel azok a hívei is megbocsátanak neki, akik most úgy gondolják, hogy vezetőjük megy a tutiba, havi tízezer euróért, plusz extrák.

Mi itt a látnivaló? – Dési János jegyzete
Publicisztika

Mi itt a látnivaló? – Dési János jegyzete

Az a csúnya pesti pletyka már korábban szárnyra kapott, hogy a kamerák előtt szexelőkből meggazdagodott pornómágnás azért vágott bele a politikába, mert magasabb helyről ezt kérték tőle, cserébe futni hagyják. Kétségtelen, az események egymás után rakása akár efféle olvasatot is megenged. De az biztos, jogilag Gattyán mindenképpen ártatlan – és talán számára a legfájdalmasabb, ha igaz, ez a történet. Ugyanis a gyanú ott lebeg a feje fölött.

Felcserek – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Felcserek – Józsa Márta jegyzete

Nem tudni, át kell-e menniük a csicska-korszakon, kapnak-e majd kimenőt, mi lesz a katonai fokozatuk, milyen a lepedő a priccseken és van-e wifi a kóterban. Kötelező lesz-e a kardiológusoknak a surranó? Minden obsitos felcsernek jut-e kellő gyíkhús-ellátmány?

Gábor György: Kurzuskeresztények

21/07/2023 16:16

| Szerző: Gábor György

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Jézus a beteg gyermekekről azt mondta: "Aki befogad egy ilyen gyermeket a nevemben, engem fogad be. De aki megbotránkoztat csak egyet is ezek közül a kicsik közül, akik hisznek bennem, jobban járna, ha malomkövet kötnének a nyakába és a tenger fenekére vetnék." (Máté 18,5-6).

Fogalmam sincs, mennyi malomkő áll rendelkezésre, s jut-e abból valamennyi fideszes kormánytag és illetékes nyakába, de miután az Orbán-kormány Triesztben épp tengerparti kikötőt vásárolt, tengerből garantáltan lesz elég.

"Kisgyerekeket hoztak hozzá, hogy tegye rájuk a kezét. De a tanítványok elutasították őket. Amikor Jézus észrevette, helytelenítette. 'Hagyjátok – mondta –, hadd jöjjenek hozzám a kicsinyek, ne akadályozzátok őket, hisz övék az Isten országa. Igazán mondom nektek, aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy gyerek, nem jut be oda.' Azután ölébe vette és kezét rájuk téve megáldotta őket." (Márk 10,13-16)

Hát így tett Jézus a gyermekekkel.

És vajon mit tesz a gyermekekkel a tizenharmadik éve regnáló Fidesz-KDNP rezsim, amely – mint az köztudott – a zsidó-keresztény hagyomány egyedüli európai őrizőjeként, s rendre konfrontálódva a kereszténységét elveszejtő, dekadens nyugati világgal, határozottan kiáll a keresztény értékrend mellett, s utolsó bástyaként védelmezi azt?

A zsidó hagyományban a gyermekek tanítása elsődleges. A Talmud több helyén is olvasni ezzel kapcsolatos egyértelmű gondolatokat. Például azt, hogy "a tanulás az imánál is fontosabb", "az iskolának nagyobb a szentsége, mint a zsinagógáé", "egy művelt fattyú előnyt élvez a tudatlan főpappal szemben", s minden olyan helyen, ahol zsidók élnek, iskolát és zsinagógát kell építeni, ám ha nincs pénz a kettőre, akkor az iskoláé az elsőbbség.

A zsidó-keresztény hagyományra hivatkozó Orbán-rezsim nyilvánvalóan a fenti hagyomány alapján lehetetleníti el a tizenéves magyar gyerekek alapjogait, a tanuláshoz való jogot, s a pályáról elüldözött és kiutált tanárok vészes fogyatkozásával párhuzamosan a minőségi oktatáshoz való jogot, azon fáradozva, hogy a brutálisan szétrombolt, lassan csupán a gyermekmegőrzési feladatokat ellátó oktatási rendszer totálisan alkalmatlanná tegye a gyerekeket a nemzetközi munkaerőpiacokon való megmérettetésre, ám ugyanez az oktatási rendszer gondoskodjék a jelen és a jövőben is remélt fideszes arisztokrácia nélkülözhetetlen szolga- és cselédállományáról.

Aztán egy másik szép példázat.

2016. júliusában Ferenc pápa lengyelországi látogatásakor meglátogatta a krakkói egyetem gyermekkórházát, amely egyébként az USA-ban élő lengyel diaszpóra pénzéből épült fel, s az alábbiakat mondta: "Meg szeretnék állni minden beteg gyermek ágya mellett, egyenként átölelni benneteket, akár csak egy pillanatra is mindegyikőtöket meghallgatni, és csendben szembesülni azokkal a kérdésekkel, amelyekre nem létezik azonnali válasz. És imádkozni", majd hozzátette: nagyon szeretné, ha a keresztények képesek lennének úgy a betegek mellett lenni, ahogy Jézus volt: "hallgatással, öleléssel, imával".

De felidézhetjük a pápa budapesti látogatását is, ahol szintén szakított időt arra, hogy találkozzék halmozottan sérült gyermekekkel.

Ferenc pápa rosszul gondolkodik a kereszténységről, ez nem vitás, s ezt most már a hülye is láthatja. Ugyanis vele szemben az igaz kereszténység útját az a Fidesz-KDNP kormány járja, amely az Európai Uniós támogatásból épült, s 2015-ben felavatott, teljesen akadálymentesített agárdi hotelt, amelyet súlyos izomsorvadásban szenvedő gyermekek és családjaik táboroztatására hoztak létre, a keresztényi szeretet, s a gyermekek, kiváltképp a rászoruló betegek iránti jézusi magatartás felelevenítésével a sérült gyermekeket kihajította a számukra felépített hotelből, hogy végre a helyükre költöztethesse az iváncsai akkumulátorgyárban dolgozó koreai és mongol vendégmunkásokat. (Ha a Fidesz-KDNP ezt minden további nélkül megtette, az akkumulátorgyár vendégmunkásait részesítve előnyben a súlyosan beteg, rászoruló gyermekekkel szemben, akkor semmi okunk sincs azon csodálkozni, hogy nagyban is ugyanezt teszi, az akkumulátorgyárakat részesítve előnyben az ország jövőjével, egészségével, termőföldjeivel és vízkészletével szemben.)

A "minden súlyosan beteg gyerek helyett koreai és mongol vendégmunkásokat" akció mellett egyúttal a kormány elrendelte, hogy a Libri könyvesboltjaiban lévő Bibliákat azonnali hatállyal fóliázzák le, mert azokban olyan képtelen és a gyermekeket súlyosan veszélyeztető mondatok olvashatók, amit a híresen családbarát és még híresebben gyermekvédő kormányzat nem tűrhet el. Például Jézus alábbi mondata: "Aki befogad egy ilyen gyermeket a nevemben, engem fogad be. De aki megbotránkoztat csak egyet is ezek közül a kicsik közül, akik hisznek bennem, jobban járna, ha malomkövet kötnének a nyakába és a tenger fenekére vetnék." (Máté 18,5-6).

Fogalmam sincs, mennyi malomkő áll rendelkezésre, s jut-e abból valamennyi fideszes kormánytag és illetékes nyakába, de miután az Orbán-kormány Triesztben épp tengerparti kikötőt vásárolt, tengerből garantáltan lesz elég.

Vízkereszt - Házszentelés a Karmelitában
 
Semjén Zsolt Orbán irodájának szentelésén
 
Budapest, 2022. január 6. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Bese Gergő római katolikus plébános házszentelést tart a kormányfő hivatalának otthont adó Karmelita kolostorban vízkereszt napján, 2022. január 6-án. Mellette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.
 Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
 

 

SZABADSÁG KLUB KOMMENT GOMB