„Klubrádió
A lényeg

Beteg gyerekek helyett az iváncsai akkugyár vendégmunkásai szállnak meg az agárdi hotelben

17/07/2023 14:20

| Szerző: Klubrádió

Legalább két évig nem nyaralhatnak az akadálymentes agárdi Tóparti Sport Hotelben a mozgássérült gyerekek, mert az iváncsai akkumulátorgyár dél-koreai vendégmunkásai laknak ott – írta a hvg.hu.

A Velencei-tavi Vízi Sportiskola (VVSI) agárdi telephelyét 2,5 milliárd forint uniós támogatásból újította fel, és akadálymentesítette az állam 2015-ben. Többek között itt működik a Pedagógia Szakszolgálat és Korai Fejlesztő Központ is – részletezte a lap.

Az akadálymentes hotelben súlyos izomsorvadásban szenvedő gyerekek és családjaik üdülhettek eddig, de ebben az évben már nem vehetik igénybe ezt a lehetőséget, az év eleje óta ugyanis munkásszállóként üzemel az épület, a lap a hotel recepcióján megtudta, hogy ez még két évig így is lesz.

A VVSI épületeit fenntartó cég ügyvezetője azzal indokolta a döntést, hogy a koronavírus-járvány és az energiaárak növekedése miatt csökkentenie kellett a veszteségeit, ezért a "turisztikai jellegű szálláshelynyújtás tevékenységét kénytelen volt felfüggeszteni".

A lapnak nyilatkozott egy érintett, aki szerint nagyon fontos kikapcsolódási pont volt ez nem csak a gyerekek, de szüleik életében is. A helyszínen a hvg.hu értesülését többen is megerősítették, amikor meglátogatták a pazar kilátással rendelkező vízparti hotelt, láthatósági mellényt viselő vendégmunkásokkal találkoztak.