„Köszönjük,
Publicisztika
A kijárat szakadatlan keresése – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

A kijárat szakadatlan keresése

Orbán színpadán a díszletmunkások már bontják a kijáratot a magyaroknak, akik a vesztett csata után megint győzelmesen távoznak majd, már ha nem omlik rájuk egy tartógerenda.

Szakadék előtt kávészünet – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Szakadék előtt kávészünet – Szénási Sándor jegyzete

Egy hölgy közölte, hogy mától egyetlen betevője a capuccino lesz, mégpedig éjjel és nappal, '56-osok unokája ő, aki nem tűrheti a justizmordot, és a tejeskávé szakadatlan fogyasztásával ország-világ, de még Gianni Annoni előtt is hajlandó demonstrálni, hogy eddig és ne tovább a magyar nemzet megbecstelenítésében.

Kimegy, beül – Kárpáti Iván jegyzete
Publicisztika

Kimegy, beül – Kárpáti Iván jegyzete

Magyar Péter mondanivalója, álláspontja, ilyen tempó mellett finoman szólva nem mindig koherens. Azt mondta, nem megy Brüsszelbe, majd egy irányított szavazással legitimálta döntését, amit idővel azok a hívei is megbocsátanak neki, akik most úgy gondolják, hogy vezetőjük megy a tutiba, havi tízezer euróért, plusz extrák.

Mi itt a látnivaló? – Dési János jegyzete
Publicisztika

Mi itt a látnivaló? – Dési János jegyzete

Az a csúnya pesti pletyka már korábban szárnyra kapott, hogy a kamerák előtt szexelőkből meggazdagodott pornómágnás azért vágott bele a politikába, mert magasabb helyről ezt kérték tőle, cserébe futni hagyják. Kétségtelen, az események egymás után rakása akár efféle olvasatot is megenged. De az biztos, jogilag Gattyán mindenképpen ártatlan – és talán számára a legfájdalmasabb, ha igaz, ez a történet. Ugyanis a gyanú ott lebeg a feje fölött.

Felcserek – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Felcserek – Józsa Márta jegyzete

Nem tudni, át kell-e menniük a csicska-korszakon, kapnak-e majd kimenőt, mi lesz a katonai fokozatuk, milyen a lepedő a priccseken és van-e wifi a kóterban. Kötelező lesz-e a kardiológusoknak a surranó? Minden obsitos felcsernek jut-e kellő gyíkhús-ellátmány?

 Késlekedő következtetések – Dési János jegyzete
Publicisztika

Késlekedő következtetések

Van, hogy a békepárti törvénybuheráció nem úgy sül el, az élet még Orbán Viktornál is rafináltabb néha. Bezzeg Balog Zoltánt nem billentik ki a kínos beszélgetések. 

Gábor György: Ember, épp nem most jöttem a hegyi beszédről

1/07/2023 12:11

| Szerző: Gábor György

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Hiszen az EU akár el is lophatta volna a magyarok pénzét, s oda is adhatta volna Ukrajnának, ám minthogy Orbán konkrétan a magyarok pénzét keresi, s aki keres – a hegyi beszéd szerint –, az talál, ezért Orbánt első nekifutásra máshová irányítanám, ha már a magyarok pénze után óhajt kutakodni.

Hol a magyarok pénze? – teszi fel a húsba vágó (legfőképp a saját húsába vágó) kérdést Orbán Viktor.

Orbán elbliccelte a hegyi beszédet, pedig, ha mondhatta volna, hogy ember, most jöttem a hegyről, akkor tudná, hogy mi a teendő, hiszen Jézus világosan megmondta: „Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek. Mert aki kér, az kap, aki keres, az talál, és aki zörget, annak ajtót nyitnak.” (Máté 7,7-8).

Korántsem szeretnék egy meglehetősen elterjedt, súlyos érvelési hibába esni, amelyet argumentum ad hominem tu quoque („te is”) téves argumentációnak nevezünk, s amely az ellenfél érvelését az ellenfél hiteltelenítésével kívánja megcáfolni. Példa: A azt állítja, hogy B erkölcstelen dolgot követett el, amikor fizetés nélkül távozott. Vagyis a tett erkölcstelen. B azt állítja, hogy A képmutató, mert valamikor A is elkövette ugyanezt. Vagyis B azzal érvel, hogy A képmutató, tehát nincs joga másokat megítélni, azaz A állítása hamis. 

Ez bizony hibás érvelés a javából! Hiszen az EU akár el is lophatta volna a magyarok pénzét, s oda is adhatta volna Ukrajnának, ám minthogy Orbán konkrétan a magyarok pénzét keresi, s aki keres – a hegyi beszéd szerint –, az talál, ezért Orbánt első nekifutásra máshová irányítanám, ha már a magyarok pénze után óhajt kutakodni.

Például Hatvanpusztára, a kecses kis majorságba, ahol egy förtelmes épületkomplexumba van betéglázva, malterozva, parvenüen stukkós könyvtárazva a magyarok pénze. Vagy családja és üzletfelei kastélyaihoz küldeném kutakodni, amelyekben szintén ott van a magyarok pénze. Vagy végre kezdjen el szimatolni családja körében, meglátja majd, a magyarok sok-sok pénzét fogja amott meglelni. Aztán ott van a Gázművektől visszamaradt gyermekkori barát összes vállalkozása, mind-mind, amelyek számáról és mibenlétéről már ez a roppant okos ember maga sem tud, nos, ha Orbán keresgélni kezd, annyi magyarnak fogja megtalálni ebben a gigantikus cégbirodalomban a pénzét, hogy csak na! A magyarok pénze fellelhető minden egyes stadionban, minden egyes önmaguknak kicsalt „közbeszerzésben”, de ott a magyarok pénze abban is, amikor csak arra vigyáztak, hogy ne ők kapják a legtöbbet (hanem egy másik haver, aki majd tejel belőle), ott van Orbán vejének emlékezetes lámpaprojektjében, ott van Orbán minden technikai landolásában, Rogán helikopterezésében, Szijjártó családi luxusjachtozásában, ott van Lázár trafikbizniszeiben, ott van Tiborcz szállodabirodalmában és Ráhel bababoltjában, ott van a „Fidesz-közeli” „üzletemberek” vállalkozásaiban, ott van a Vadászkiállításban, ott van a NER-kaszinókban, ott van a privát sajtóbirodalmukban, ott van a kultúra címszó alatt eltapsolt kegyenckifizető vigalmakban, ott van a szétlopott magánnyugdíjpénztárakban és a svájci bankszámlákon, a használhatatlan lélegeztetőgépekben, az egészségügyből és az oktatásból elcsent összegekben, a focibizniszben, ott van a zsebükben, a kisvasútban, a TEK részéről a Magyar Református Egyháznak adott, mintegy 111 ingóságot tartalmazó kedves kis ajándékcsomagjában, a Karmelita luxusteraszában, az offshore kavarásokban, a Századvég támogatásában, Rákay, Ákos és a többiek produkcióiban, a felcsúti fociban, a határon túli papok és lelkészek támogatásában, a kézből etetett propagandisták budai lakásügyleteikben és privát üzleteik giga támogatásaiban, a kiöregedett rockerek kegydíjaiban, a pszeudotudományos intézetek délibábos kutatásaiban és a történelemkozmetikai vállalkozásokban, a randa és hazug köztéri förmedvényekben, de ott tejel Matolcsy rokonságánál, az elcseszett gazdaságpolitika inflációjában, a semmit sem érő társadalombiztosításban, amelyet évtizedeken át fizetett a magyar, hogy aztán ma, ha életben akar maradni, a fizetős magánrendeléseket vegye igénybe…, és ha Orbán szeretne még keresgélni, csak üzenjen, akadnak még címeim, ahová benézhet, s kedvére kutakodhat.

Orbán valamikor – nem csekély öntudattal – azzal dicsekedett, hogy ő két országot szolgál, „kis o-val Magyarországot és nagy O-val Isten országát.” Ez igen dicséretes, mindössze az a rossz hírem, hogy – ismét az Újszövetséget idézve – „sem tolvaj…, sem rabló nem részesül Isten országában” (1Kor 6,10).

SZABADSÁG KLUB KOMMENT GOMB