„Támogassa
Reggeli gyors

Hadházy: Összességében feudális rendszerben élünk

26/06/2023 11:30

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

A kormány rendszerhez hű embereknek hatalmas vagyonokat szervez ki, ezek része a kastélyok és paloták kiszervezése, a trafik koncessziók kiszervezése – mondta Hadházy Ákos. A független parlamenti képviselő ezt úgy értelmezte: "kicsit nemzeti, kicsit szocialista, de összességében feudális rendszerben élünk".

2023. június 26. Reggeli gyors - részlet 23.06.26. Hadházy Ákos
06:12
00:00

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, csütörtöktől Lázár János, a településfejlesztésért és településrendezésért is felelős építési és közlekedési miniszter feladata egyebek közt a dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedéséről szóló pályázatok kiírása, elbírálása, a koncessziós szerződések megkötése, és a forgalmi adatok alapján ő döntheti el azt is, hogy egy településen ír-e ki pályázatot.

"Amit Lázár a trafiküggyel csinált, az az Orbán-rendszer egyik legkirívóbb bűne" – mondta a Reggeli gyors hétfői adásában Hadházy Ákos. A független parlamenti képviselő szerint 2013-ban "sok tízezer embertől vették el a megélhetését, ezt pedig Lázár János szervezte meg".  Most ez a hatáskör került vissza a választásokat követően újra előtérbe lépett miniszter kezébe. Kifejezte szomorúságát is annak kapcsán, hogy a társadalom részéről ez már semmilyen felháborodást nem vált ki.

Azzal kapcsolatban, hogy még márciusban kiderült, az elmúlt években közpénzből mintaszerűen felújított és idegenforgalmi látványosságnak berendezett kastélyokat mind átadná Lázár János tárcája közérdekű vagyonkezelő alapítványoknak vagy más magánjogi szereplőknek, Hadházy úgy fogalmazott: Magyarországon "kicsit nemzeti, kicsit szocialista, de összességében feudális rendszerben élünk". A rendszerhez hű embereknek hatalmas vagyonokat szerveznek ki, ezek egy része a kastélyok és paloták kiszervezése. Hangsúlyozta, ez is egy olyan eset, amibe belebukhatott volna a kormány egy normális országban.

Reggeli gyors/interjú Hadházy Ákossal
2023.06.26., hétfő 7:38
Riporter: Szénási Sándor